XS
SM
MD
LG

Ode Radnik u bunar

Vrijeme prolazi, mnogi premijerligaški klubovi su krenuli sa pripremama, a bijeljinski Radnik je u dubokoj hladovini. Nema uprave, nema predsjednika, nema trenera, sve je manje i igrača.

Tim iz Bijeljine je ostao u Premijer ligi, a bolje bi bilo, kako sada stvari stoje, da nije. Kao da je ovaj klub postao kamen oko vrata svima u Semberiji.

Mnogi su mislili da će Skupština Radnika, a održana je prije sedam dan, nešto riješiti. Nije ništa. Čak se još više zapetljalo sve, jer je klupsko rukovodstvo podnijelo ostavke. Bio je zakazan nastavak za petak, ali...Petak je prošao, Radniku nije ništa dobrog donio. Nije ni odražana sjednica, jer niko očigledno neće da sjedne u fotelju predsjednika.

Priča se da je nuđenja nekadašnjem ministru poljoprivrede  Miroslavu Milanoviću, ali da on nije želio da je prihvati.

Spominje se i ime Zlatka Krbanjevića, ali je on okrenut Slogi,  Gornje Crnjelovo i kaže da ima namjeru da je za dvije  godine dovede u Premijer ligu.

Taj tim je ušao ove godine u Drugu ligu, grupa Istok, pa prema planu Krbanje vića trebala bi da se prošeta drugoligaškim vodama, onda naredne sezone i da pregazi Prvu ligu.

 Vrlo optimistično, pa zbog toga Krbanjević neće na čelo Radnika. Mnogi su mislili da će ga na to ’’privoljeti’’ gradonačelnik Bijeljine Ljubiše Petrović. Obojica su iz Gornjeg Crnjelova. Možda dođe do fuzije Radnika i Sloge, pa bude po onoj narodnoj –  i vuk sit i ovce na broju! Teško za povjerovati, ali...

Ima još jedna mogućnost, ali ona je još teže izvodljiva. Fuzija Radnik i Zvijezda 09. Boris Stanišić bi išao u Premijer ligu, ali neće naravno Radnikov dug da nosi i neće da ’’ugasi’’ Zvijezdu 09. Opravdano, naravno. Mnogo je uložio u Zvijezdu 09, da bi je sada tako lako gasio.

Čini se da je došlo vrijeme da neko u Radnikovim prostorijama ugasi svijetlo. Ko će to biti vidjećemo, ako se ne desi nešto iznenada i  neočekivano. Neće Radnik mnogo nedostajati mnogima u Semberiji. Hoće onoj grupi vjernih navijača, a ostalim će laknuti.

Davno smo  mi rekli da će neko u Bijeljini od blata praviti Mladena Krstajića i Nebojšu Tomića.