XS
SM
MD
LG

Slogini ranjeni lavovi osvojili bronzu (FOTO)

MRK SLOGA DOBOJ (3.MJESTO)

DOBOJ – Na stadionu sportskih igara odigrana je završnica prvenstva omladinske lige Bosne i Hercegovine u kategoriji 2002.godište. Učestvovalo je pet ekipa i sistem takmičenja je bio ligaški. Na kraju ubjedljivo prvo mjesto zauzeo je Borac  M.Tel iz Banja Luke i tako je osvojio naslov šampiona Bosne i Hercegovine. Drugo mjesto osvojila je Gračanica, dok je treće domaća Sloga.

Za najboljeg golmana proglašen je Berin Brkić iz Borca M:tel, najbolji strijelac je Toni Knezović iz Konjuha, dok je najbolji igrač Luka Perić iz pobjedničke ekipe Borac M:tel.

RK Borac M:tel (1.mjesto)

Dobojska Sloga je osvojila bronzanu medalju. To je veliki rezultat s obzirom u kakvim problemima sa povedama su bili. Faktički nijedan igrač nije bio potpuno zdrav. Već u prvoj utakmici protiv Vogošće povrijedio se Miloš Trifunović, za drugu utakmicu otpao je golman Nikola Lazić kao i Ognjen Maksimović. I prije turnira saigračima nije mogao da pomogne Milan Đurđević. Dušan Miličević cijelo prvenstvo je odigrao rovit jer se jošnije potpuno oporavio nakon loma prsta na desnoj ruci. Miloš Maksimović nije nastupio u trećem kolu protiv Borca. Da bi u posljednjoj utakmici odlučujućoj za treće mjesto protiv Konjuha zaigrao samo u fazi odbrane. U tom susretu zube je stisnuo Ognjen Maksimović. Veliku ulogu odigrali su momci 2004.godište koji su pomogli i nadomjestili nedostatak. Izvrsni su bili Vladan Marković, Igor Nakić i Marinko Blagojević. Treba reću da je priliku na golu u utakmici protiv Borca dobio mlađani Đorđe Radojčić koji je 2007.godište. Velike zasluge idu golmanu Dejanu Đukanoviću, a Nikola Nakić je svojim golovima u posljednjem meću pogurao tim do medalje.

Sloga je turnir otvorila utakmicom sa Vogošćom, gdje su prokockali prednost od četiri gola ina kraju su poraženi rezultatom 29:27. Drugi protivnik je bila Gračanica i tu su ispustili faktički dobijenu utakmicu, na kraju odigrali su neriješeno 24:24. Drugog takmičarskog dana nisu više zavisili od sebe. Poraženi su od Borca 27:19, a onda zahvaljujući tome što su se poklopili rezultati posljednja utakmica je bila odlučujuća za bronzu. Nakon velike borbe Sloga je savladala Konjuha rezultatom 22:19.

Detalj sa utakmice Konjuh - Sloga

Bronzanim medaljama su se okitili: Nikola Lazić. Dejan Đukanović, Đorđe Radojčić, Igor Nakić, Marinko Blagojević, Vladan Marković, Ognjen Maksimović, Miloš Maksimović, Dragan Gužvić, Miloš Trifunović, Rastko Savičić, Siniša Milanović, Nikola Nakić, Danilo Ristić, Dušan Miličević, Milan Đurđević, službeni predstavnik Nenad Vasić i trener Dejan Vasilić.

Kapiten Sloge Dušan Miličević primio pehar za treće mjesto

REZULTATI: Vogošća – Sloga 29:27, Gračanica – Konjuh 25:20, Borac M:tel – Vogošća 32:18, Sloga – Gračanica 24:24, Borac M:tel – Konjuh 32:17, Vogošća – Gračanica 16:17, Sloga – Borac M:tel 19:27, Konjuh – Vogošća 15:12, Gračanica – Borac M:tel 11:26, Konjuh – Sloga 19:22.

KONAČNA TABELA:

1.Borac M:tel    4     4   0   0    117:65    12

2.Gračanica        4    2    1   1    77:86        7

3.SLOGA             4     1    1    2   92:99       4

4.Konjuh             4     1    0    3    71:81      3

5. Vogošća       4     1    0    3    75:91    3

KONJUH – SLOGA 19:22 (11:11)

Natkriveni stadion sportskih igara. Gledalaca: 100. Sudije: Nurić i Hasić (oba iz Gračanice). Delegat: Srđan Jović (Doboj). Sedmerci: Konjuh 1(1), Sloga 3(3). Isključenja: Konjuh 2, Sloga 2 minuta.

KONJUH: Bečić, Anđelić 3, Hadžić 5, Knezović 6, Hadžiavdić 3, Hurić, Sinanović 1, Klopić 1(1), Šehić, Sakić, Džihanović. Trener: Harun Djana.

SLOGA: Lazić, Igor Nakić 6(3), Blagojević 3, Đukanović, Marković 1, Ognjen Maksimović 2, Miloš Maksimović, Gužvić 1, Trifunović, Savičić, Milanović, Nikola Nakić 3, Ristić 2, Miličević 4. Radojčić. Trener: Dejan Vasilić  

Berin Brkić (Borac) najbolji golman

Luka Perić (Borac) najbolji igrač

Toni Knezović (Konjuh) najbolji strijelac