XS
SM
MD
LG

Eriksen: Kako je bilo dobro sam

Kristian Eriksen

KOPENHAGEN, 15. juni  (FENA) - Osjećam se dobro, s obzirom na okolnosti, poručio je danski fudbaler Kristijan  Eriksen koji je tokom utakmice protiv Finske pretrpio srčani udar na terenu nakon čega su ga liječnici oživljavali.

Danski veznjak se u 42. minuti utakmice srušio na teren nakon čega su ga doktori i morali oživljavati prije nego što je prebačen u bolnicu.

Doktor danske nogometne reprezentacije Morten Boesen kasnije je izjavio kako je Interov veznjak pretrpio srčani udar, no kako uzrok još nije poznat.

Eriksen je srećom, sada stabilno, a u utorak se oglasio iz bolnice objavivši svoju fotografiju s podignutim palcem, prenosi Hina.

"Veliko hvala na vašim divnim i nevjerojatnim pozdravima i porukama iz cijelog svijeta. To mnogo znači meni i mojoj porodici ", objavio je Eriksen na Instagram profilu reprezentacije. "Dobro sam, s obzirom na okolnosti," dodao je.

Poručio je kako mora proći još neke pretrage kako bi se utvrdio razlog iznenadnog srčanog zastoja.

"Sad ću navijati za moje suigrače u sljedećim utakmicama, igrajte za cijelu Dansku", dodao je.

Nakon poraza od Finske, dansku reprezentaciju u četvrtak očekuje ogled protiv Belgije.

"Kristian  je srce našeg tima. On je puls, ritam naše igre," rekao je izbornik Kasper Hjulmand novinarima u utorak.

"Niko ne može zamijeniti kristiana, Ali pokušat ćemo učiniti nešto zajedno, nešto drugačije", dodao je Hjulmand.

Danski strateg je još jednom kritikova UEFA-u zbog načina na koji se ponijela te večeri.

"Osjetio sam da su igrači pod pritiskom. To je istina. Sve ostalo nije istina. Volio bih da je UEFA rekla: Naravno da večeras više neće biti igranja, idite kući pa ćemo donijeti odluku kasnije", dodao je.

UEFA je u ponedjeljak rekla da je to pitanje riješila što je pažljivije mogla.

"UEFA je sigurna da se prema tom pitanju odnosila s krajnjim poštovanjem prema osjetljivoj situaciji i prema igračima. Odlučeno je da se utakmica nastavi tek nakon što su dvije momčadi zatražile da utakmicu završe iste večeri", poručili su iz Niona.