XS
SM
MD
LG

Okupila se reprezentacija Republike Srpske (“U-12”) u Karakaju

Iz svih krajeva Republike Srpske, u planirano vrijeme, do 15 časova danas su se okupili svi pozvani igrači “U-12” reprezentacije Republike Srpske, koja će od 18. do 20. juna učestvovati na petom izdanju tradicionalnog međunarodnog turnira “Mance kup” u Zemunelu. Njih 16 odazvalo se selektoru Veljku Cvijetinoviću na okupljanju u motelu “Novak” u Karakaju kod Zvornika. U putu nije bilo nikakvih poteškoća tako da su svi igrači i članovi stručnog štaba stigli u predviđeno vrijeme.

Stručni štab je odmah po dolasku održao sastanak sa fudbalerima i podjeljena im je oprema, a put Beograda krenuće se sutra u poslijepodnevnim časovima. Nova baza ekspediciji Republike Srpske biće hotel “Oazis” u glavnom gradu Srbije. Po dolasku u Karakaj odrađen je i prvi trening, a za sutra je planirano uigravanje prekida i taktičkih varijanti. Selektoru Cvijetinoviću u radu pomažu treneri Oleg Ćurić, Milan Ozren i Vedran Sofić, trener golmana Marko Reljić i sekretar stručnog štaba Zoran Vujat. Za zdravlje igrača zaduženi su doktor Rajko Dodik i fizioterapeut Igor Cvjetković, inače nekadašnji fudbaler Rudar Prijedora.

Republika Srpska će se takmičiti u grupi dječaka rođenih 2009. godine u konkurenciji 48 ekipa smještenih u osam grupa po šest timova. U A grupi pored reprezentacije Republike Srpske još su timovi: Polet Dorćol, Proleter, Nekst Level, Gol i Kumanovo. Republika Srpska će otvoriti takmičenje u petak, 18. juna u 8.30 časova protiv Kumanova, a isti dan na programu su još dvije utakmice protiv Polet Dorćola (12 časova) i Proletera (17.30), Dan kasnije, u subotu tim Republike Srpske čekaju još dva meča u grupi protiv Nekst Levela (11) i i Gola (16 časova). U nedjelju su utakmice za plasman. Iz svake grupe u osminu finala plasiraće se po dva najbolja tima.

Reprezentativci Republike Srpske zadužili su brojeve u kojima će nastupati na “Mance kupu” i to: Andrej Bobar – 1, Damjan Berak – 2, Nikola Tešić – 3, Aleksandar Šarčević – 4, Stefan Šešlija – 5, Miljan kecman – 6, Matej Strika – 7, Ognjen Vukelić – 8, Matej deket – 9 (kapiten), Andrija Pejaković – 10, Veljko Savanović – 11, Luka Dukić – 12, David Janković – 13, Jovan Plisnić – 14, Aleksandar Ciganović – 15 i Matija Grahovac – 16.

Ostali fotosi: