XS
SM
MD
LG

Dva zlata za Leotar

Sara Ratković

U organizaciji Plivačkog saveza Bosne i Hercegovine  19. i 20. Juna, na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu održano je Ljetno Državno prvenstvo u plivanju. Učešće je uzeo dvadeset jedan klub iz Bosne i Hercegovine i Republike Srpske sa 348 plivača, od čega je 189 u muškoj i 159 u ženskoj konkurenciji.

Plivački vaterpolo klub „ Leotar “ predstavljala su  : Miloš Ćeranić, Veljko Jovanović, Gojko Janković, Branko Čolić, Stevan Zirojević, Sara Ratković, Helena Jovanović, Lara Pujić, Kristina Turnić, Tatjana Pelkić, Marija Kurtović i Sara Ratković.

Plivači Leotara osvojili su ukupno 5 medalja od čega su 2 zlatne i 3  bronzane.

U prvom dijelu prvenstva  Marija Kurtović osvojila je zlatnu medalju u disciplini 50 metara delfin sa vremenom ( 45.42 ) i postala prvak države u kategoriji djevojčica do 10 godina, dok je u disciplini 50 metara slobodno takođe osvojila zlatnu medalju sa isplivanim vremenom      ( 36.44 ) i postala prvak države u kategoriji djevojčica do 10 godina.

Marija je na ovom prvenstvu pokazala svoj raskošan plivački talenat i postala najbolja plivačica u kategoriji djevojčica do 10 godina u Bosni i Hercegovini.

Marija Ratković

Sara Ratković osvojila je bronzanu medalju u disciplini 100 metara leđno sa isplivanim vremenom ( 1:29.43 ) u kategoriji djevojčica do 12 godina.

Miloš Ćeranić osvojio je bronzanu medalju u disciplini 50 metara slobodno sa isplivanim vremenom ( 26.78 ) u kategoriji kadeta.

Miloš Ćeranić

Kristina Turnić osvojila je bronzanu medalju u disciplini 50 metara slobodno sa isplivanim vremenom ( 31.94 ) u kategoriji žena 13 i 14 godina.

 

Kristina Turnić