XS
SM
MD
LG

Gradi se Gradski bazen

Počeli radovi

MODRIČA – U Modriči je danas ozvaničen početak radova na izgradnji Gradskog bazena zatvorenog tipa. Projekat je vredan 2,3 miliona maraka, a sredstva su obezbedili opština Modriča i Humanitarna organizacija „Sunce Obervalisa – Deca našeg sveta“ iz Švajcarske. Očekuje se da projekat u potpunosti bude realizovan do kraja marta naredne godine.

HO“Sunce Obervalisa – Deca našeg sveta“ do sada je u izgradnju Dnevnog centra za decu sa posebnim potrebama, dečije obdanište i kafeteriju uložila 1.6 miliona maraka. Zahvaljujući Branku Vidiću iz Vranjaka, koji dugi niz godina živi i radi u Švajcarskoj, humanitarci iz te zemlje nastavljaju ulaganja u Modriču.

„Prepoznao sam priliku da mogu pomoći svojoj Modriči. Predložio sam humanitarcima i čelnicima HO’Sunce Obervalisa – Deca našeg sveta’ Josefu Fuksu i Džou Curbrigenu da dođu sa mnom u Modriču. Izgrađen je Dnevni centar za decu sa posebnim potrebama, a onda je krenula izgradnja i ostalih subjekata. Znao sam da će podrška biti nastavljena. Sada za Gradski bazen iz Švajcarske stiže 287.000 evra za prvu fazu, a verujem da će uslediti podrška i za drugu fazu. Takođe, siguran sam da će naše prisustvo biti ovde i na nekim drugim aktivnostima, da napravimo gradić Obervalis u Modriči“, rekao je Branko Vidić, humanitarac za primer.

Načelnik Modriče Jovica Radulović rekao je da je ovo prava čestitka građanima Modriče za Vidovdan, Dan opštine.

„Prisustvujemo značajnom datumu za našu opštinu. Krećemo u veliki investicioni projekat. Svi znamo da smo jedina sredina u okruženju koja nema ovakav objekat, a uvereni smo da ćemo biti prepoznatljivi kada projekat bude realizovan. Želim da se zahvalim HO’Sunce Obervalisa’ i gospodinu Josefu Fuksu, koji danas nije sa nama iz opravdanih razloga. Međutim, tu je naš zemljak Branko Vidić kome pripada zahvalnost za doprinos u početku realizacije tako značajne investicije“, podvukao je Radulović.

Objekat je dimenzija 35x40, a sam bazen je 25x15,5 metara. Prva faza koštaće oko milion maraka, biće završena za 120 radnih dana. Kompletan projekat vredi oko 2,3 miliona maraka i trebao bi biti realizovan do kraja marta naredne godine.

Branko Vidić u sredini