XS
SM
MD
LG

Poznati učesnici TV Turnira šampiona "Doboj 2021"

DOBOJ – Nakon godinui po dana zbog situacije sa koronom vraća se dobojski međunarodni rukometni TV turnir šampiona. Održat će se od 17-og do 21-og avgusta. Predsjednik organizacionog odbora je Željka Cvijanović predsjednik Republike Srpske.

Poznati su svi učesnici tu je šest šampona svojih zemalja. Učestvuju šampioni  PPD Zagreb (Hrvatska), Vojvodina (Srbija), Tatran Prešov (Slovačka), Rihimaen Koks (Finska), Dinamo Bukurešt (Rumunija), Izviđač (BiH), slovenački predstavnik Koper i domaća Sloga.

Ovogodišnji turnir biće izuzetno jak s obzirom na imena učesnika. Rumunski Dinamo pruzeo je veliki strateg Barselone sa kojom je postao prvak Evrope Ćavi Paskval, a stigla su i pojačanja Sedrik Soraindo reprezentativac Francuske i Kristijan Disinger njemački reprezentativni igrač. Svi ostali osim Kopra su učesnici evropskih kupova.

-Mislim da smo okupili najbolje ekipe koje smo mogli u ovom trenutku, čak i više od toga. Svi znamo da sport nije bio u fokusu minulih godinu dana, ali sada se stvari ponovo vraćaju u normalu. Radujem se što smo dogovorili dugogodišnju saradnju sa najjačom ekipom iz regije PPD Zagrebom, a tu su i višegodišnji učesnici tatran Prešov i Vojvodina. Do početka turnira biće postavljena nova gerflor podloga. Ostali su neki radovi na uređenju poligona. Nadamo se da će publika moći prisustvovati u velikom broju. –rekao je Enes Suljkanović predsjednik Izvršnog odbora turnira.

Poznate su grupe u A grupi će igrati PPD Zagreb, Vojvodina, Koper i Sloga, a u B grupi Tatran Prešov, Koks, Dinamo Bukurešt i Izviđač. Dan pred otvaranje u ponedeljak 16.avgusta biće održana tradicionalna parada sporta.

Prvog dana svečeano otvaranje planirano je u 17 sati, a zatim od 17:30 u prvoj utakmici sastaju se Sloga i Vojvodina, u 19:15 igraju PPD Zagreb – Koper, a u 21 sat Tatran – Koks.