XS
SM
MD
LG

Biljana Cvijanović i Milan Mitrović - pobednici

MODRIČA – U Modriči je u subotu popodne održana 3.ulična trka „Modriča 2021“ koja je okupila oko 400 takmičara u svim uzrastima. Pobednici su Biljana Cvijanović iz Beograda u ženskoj, te Beograđanin Milan Mitrović u muškoj konkurenciji. Organizator manifestacije bio je Rekreativno – atletski klub Modriča, a medijski pokrovitelj Radio – televizija Republike Srpske.

U konkurenciji seniora trčalo je 110 takmičara iz Rusije, Bjelorusije, Srbije, Hrvatske, Federacije BiH i Republike Srpske. Na stazi dugoj 10 kilometara 3.mesto osvojio je Srđan Samardžić iz Brčkog vremenom 34,21. Drugi je bio njegov brat Mlađan Samardžić pretrčavši stazu za 33,16, dok je pobednik trke Milan Mitrović iz Beograda stigavši do cilja za 31 minut i 9 sekundi.

„Dan ranije pobedio sam u Sarajevu, došao sam i u Modriču i pobedio u dobroj i kvalitetnoj konkurenciji. Modriča je prelep grad, vidimo se sledeće godine. Bilo je jako toplo, staza je bila prezahtevna, ali svi su imali iste uslove. Prezadovoljan sam“, rekao je Mitrović.

Trku su istrčale i 52.seniorke. Treća je bila Sanja Sabo iz Đakova ostvarivši vreme 41,43. Drugo mesto je Lusija Kimani iz Prijedora, pobednica prethodne dve trke, sa vremenom 39,10, a prva je Dobojka Biljana Cvijanović koja danas živi u Beogradu, stazu je pretrčala za 37 minuta i 55 sekundi.

„Iskreno, uvek volim doći u svoju Republiku Srpsku. Kao da sam kod kuće, jer ja sam rođena Dobojka. Ovo je drugi put da trčim u Modriči. Bilo je pretoplo, ali uspela sam i dolaziću i narednih godina. Nije monotono, nije dosadno, bilo je dosta publike i po lepom pamtim nastup u Modriči“, rekla je Cvijanovićeva.

Najmlađi učesnik je Lara Gajić iz Modriče, tek joj je 10 godina.

„Imala sam podršku od svih. Bilo je pomalo teško istrčati celu stazu, ali uspela sam. Atletiku volim i želim da se bavim kraljicom sportova“, poručila je desetogodišnja atletičarka.

Šest decenija u sportu je Banjalučanin Milenko Brujić. Sa 74 godine najstariji je učesnik trke u Modriči. Svojevremeno je istrčao zagrebački maraton. U atletici je dve decenije.

„Ranije sam igrao rukomet i fudbal. Ja nisam brz, ja sam za duge pruge. Treniram četiri dana u nedelji. Istrčao sam Maraton u Zagrebu. Zadovoljan sam izdanjem u Modriči. Ne ruše me više kilometri nego godine“, poručio je Brujić.

Organizator trke je RAK“Modriča“ čiji predsednik Danilo Vasiljević kaže da je manifestacija uspela u potpunosti.

„Zadovoljen sam u potpunosti. Određene greške, ako su greške, eliminisaćemo do naredne godine. Vreme nam nije bilo saveznik, bilo je pretoplo. Neke stvari ćemo promeniti i unaprediti. Ima perspektive. Prve godine bilo je 10 Modričana, druge 30, a sada 60 je uzelo učešće. Dakle, sve što radimo imalo je smisla“, rekao je Vasiljević.

Medijski pokrovitelj 3.ulične trke „Modriča 2021“ bila je Radio – televizija Republike Srpske. 

Ostali fotosi: