XS
SM
MD
LG

Ode pehar za Prnjavor

Najbolji na takmičenju u Modriči

MODRIČA – U organizaciji Sportsko – ribolovnog društva „Optima“ Modriča, na obalama reke Bosne kod Modriče danas je održano 23.opštinsko otvoreno takmičenje u lovu ribe udicom na plovak. Pobednik takmičenja je Petar Janković iz Prnjavora, osvojivši 1280 bodova.

Ovogodišnje takmičenje okupilo je 19 takmičara iz više gradova, a najbolje rezultate u kadetskoj konkurenciji imala je Tamara Peranović iz Modriče. Kod juniora najuspešniji bio je Modričanin Miloš Mišić, a u seniorskoj konkurenciji treća je bila Snežana Stojčević sa 280, drugi Slobodan Stevanović sa 880, a prvi Darko Martić sa 1240 poena.

„Vreme je bilo pretoplo, ali bilo je lepo druženje. Uglavnom smo ulovili sitniju ribu. Pobeda za mene predstavlja radost“, rekao je Darko Martić.

Apsolutni pobednik 23.otvorenog takmičenja bio je Petar Janković iz Prnjavora, koji je treći put na modričkom takmičenju, a svojevremeno je vodio i reprezentaciju BiH u sportskom ribolovu.

„Dolazim iz SRD’ Ukrinski cvet’ iz Prnjavora. U Modriči sam osvojio srebro, pa bronzu, a sada i zlato. Modriča je divan grad, ovde su dobri ljudi. Drago mi je da sam upoznao načelnika, verujem da će i on doći kod nas da se družimo, to nam u ovim vremenima najviše treba. Posle žena najviše volim ribarenje. Volim druženje, ali volim i pobediti“, iskren je Janković.

Opštinsko otvoreno takmičenje održano je pod pokroviteljstvom opštine Modriča. Načelnik Jovica Radulović uručio je najuspešnijim ribarima vredne nagrade.

„Divno druženje ne samo Modričana zaljubljenika u ovaj sport nego i takmičara iz više gradova. Raduje da je bilo mnogo dece. Ribolov je i sportska disciplina i ogromna strast. Ovo takmičenje je jedna od poslednjih manifestacija koju realizujemo u okviru obeležavanja Vidovdana, Dana opštine Modriča. Opština Modriča uvek će podržavati ovakve manifestacije. Trebamo voditi računa i o vodama i našim rekama“, poručio je Radulović.

Predsednik SRD“Optima“ Modriča Borislav Kojić napomenuo je da prošle godine takmičenja nije bilo zbog pandemije. Probleme ne treba potiskivati.

„SRD Optima Modriča ima problema sa nelegalnim ribolovom, najčešće upotrebom struje u kasnim noćnim satima. To je najprisutniji problem koji naše Društvo bez pomoći svih drugih nadležnih institucija ne može da reši“, podvukao je Kojić.

A kada problema nema, onda druženje potraje kao što je bio slučaj sada. Ribolovci su se uželeli toga.

 

Petar Janković i Jovica Radulović