XS
SM
MD
LG

TIM ZA ICU nastavlja misiju

Ko smo mi? Mi smo Tim za Icu, grupa koja voli rekreativno, a i profesionalno da se bavi trčanjem. Ovo nismo htjeli, ali sada smo tu, samo sa jednim ciljem, a to je da se Ica vrati živa i zdrava i da svaki novi dan slavimo kao pobjedu. Ima nas 9, a to su Milica, Zorica, Bojan, Goran D., Darko, Srđan, Goran B. i Divac. Pretrčane kilometre prodajemo po minimalnoj cijeni od 10KM i to samo kako bi što brže i lakše došli do novca potrebnog za terapiju i liječenje Ice. I ne trčimo prvi put.

Prije tri godine smo skupljali novac za opremu atletskog kluba, jer im je stara bila pokradena, a 2019. godine smo skupljali sredstva za odlazak naše karatistkinje Marine za odlazak u Čile, na svjetsko prvenstvo. I uspjeli smo u svim tim misijama, a nadamo se da ćemo ispuniti i ovu i to što prije.

Prošle sedmice trčali smo trku Sarajevski cener.

U nedelju smo prijavili maratonsku štafetu i trku na 5 kilometara u trci Maraton 2 grada Sarajevo/Istočno Sarajevo. Prenos trka će biti na BHT1 i prolazićemo ulicama Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Od ponedeljka ćemo imati štand koji će biti postavljen na nekoliko lokacija. Štand možet prepoznati po nasmijanim licima mladih ljudi i transparentu TIM ZA ICU – prodaja kilometara, doniraj!

Pozivamo vas, ne da donirate novac ili kupite neki kilometar. Pozivamo da se ponovo ujedinimo, okupimo, družimo sa mladim, starim, da pokažemo snagu zajedništva. Akcija TIM ZA ICU prodaja kilometara će trajati do 26.07.2021. Nakon toga ćemo prikupljena sredstva uplatiti na račun.

Iduću sedmicu trčimo Jahorinu ulra trejl, 23 kilometra i 51 kilometar. Neće nam biti lako, ali će nam biti zadovoljstvo da istrčimo i završimo ovu trku za život, SVI ZAJEDNO! TIM ZA ICU