XS
SM
MD
LG

Baksi od -16 do pobjede kojom dolaze na korak do titule

Foto: CBS Sports

Košarkaši Milvoki Baksa došli su na korak do titule. Milvoki je savladao Finiks u gostima sa 123-119 te su poveli sa 3-2 u finalu.

Sansi su bolje otvorili meč. Igrali su sa neuporedivo većom energijom nego u protekle dvije utakmice i bili su čvrsti defanzivno. Baksi su se držali do 21-16 vodstva za domaće. Tada Sansi prave 11-0 i dolaze do velikih +16. Na kraju su dobili prvi period sa 37-21. Baksi su fantastično otvorili drugi period. Holidej ih je uveo u odličan ritam a trojkom Konatona došli su do 42-42. Trojkom Portisa, poveli su 50-49. Imali su Baksi i pet poena prednosti ali poenima Pola Sansi na odmor odlaze sa tri poena zaostatka.

Treći period otvoren je u sjajnom ritmu. U početku su i jedni i drugi skoro sve pogodili a sjajan duel vodili su Buker i Midlton. Nakon ukradene lopte i trojke Holideja te poena Janisa iz rolinga, Baksi su došli do deset poena prednosti. Imali su Baksi i +13 ali su sa deset poena prednosti ušli u poslednji period. 

Imali su Baksi +14 u jednom momentu ali se Sansi nisu predali te su bacanjima Ejtona prišli na -5. Midlton je teškom trojkom odbio nalet Sansa. Međutim, trojkom Bukera, Sansi prilaze na tri poena zaostatka. Potom je Janis promašio oba bacanja a Kris Pol je pogodio za -1. Uspjeli su se odbraniti Sansi i imali su napad za vodstvo. Međutim, Holidej je ukrao loptu a Janis pogodio pod faulom. Promašio je bacanje ali je izbio loptu koja je došla do Midltona. Dao je jedno bacanje i faktički je to bilo to.

Janis je na kraju bio najefikasniji sa 32 poena dok je Buker predvodio Sanse sa 40 poena.