XS
SM
MD
LG

Sarajevo čeka Ahmetovića i traži golmana

Sarajevo - Tuzla Siti 1:2

Sarajevo je rezultatom 2:1 poraženo od Tuzla Sitija, a trener Goran Sablić nakon utakmice bio je zadovoljan izdanjem svog tima, no priznao je da rezultat ostavlja gorak ukus u ustima.

"Gorak je ukus nakon prikazanog u ovih 90 minuta. Trebalo nam je određeno vrijeme da se stablizujemo i pohvatamo konce. Mislim da je naša ekipa kontrolisala meč i pokušavala pritiskati goste. S te strane imali smo dominaciju, ali nažalost u ovom trenutku nismo stvarali previše šansi. Nažalost, i ono što smo stvorili trenutno ne možemo realizovati. S druge strane, osjećaj je da je prejeftino primamo golove. Ipak, mora se reći da na pojedinim pozicijama nedostaje kvaliteta. Isto tako, s klupe teško dobijamo pozitivni impuls kad vršimo izmjene, da podignemo deset posto kako bi prelomili protivnika. Ekipa Tuzla Sitija  stajala je u niskom i srednjem bloku, čekala nas je, tražila je naše greške iz tranzicije. Dočekali su naše dvije greške i uspjeli su dati golove, te odnose sva tri boda. Ne mogu biti zadovoljan", kazao je Sablić, dodavši:

"Sarajevo će biti dobro, bez obzira na sve, bit će Sarajevo dobro. Nismo otvorili sezonu kako smo željeli, ali imamo igrače koji još nisu mogli biti na dispoziciji i koji će nam pomoći da podignemo nivo igre, tako da, bit ćemo mi ok. Bez obzira na to kakva je situacija, Sarajevo se uvijek želi boriti za najviše ciljeve. Mi smo tek u procesu stvaranja ekipe, tako da vjerujem da ćemo biti  brzo na nivou sa svim ostalim ekipama koje se bore za najviša mjesta, kako u prvenstvu, tako i u Kupu BiH. Sa strane kluba, cilj je izaći u Evropu. S druge strane, mi smo Sarajevo, usmjereni smo na to da dobijemo svaku utakmicu. Ovo nas neće poljuljati, znali smo i prije utakmice gdje su nam trenutne granice. Ovo izdanje je bilo puno bolje nego što je bilo u četvrtak, sa aspekta stava i pristupa. Sa prikazanim ne bih bio zadovoljan ni da smo osvojili bod, a mi smo ostali bez sva tri, tako da nećemo klonuti. Idemo raditi, imaćemo uskoro snagu i kvalitet da i ovakve dominacije kapitalizujemo na pravi način".

Komentarisao je dosadašnje postupke kluba u prelaznom roku i igrače koji još nisu dobili šansu za igru.

"Zasad smo u ovom prelaznom roku potpisali Lazića, Ševelja koji je polivalentan i mlad. Naprijed smo potpisali ugovor sa Draženom Bagarićem, vjerujem da smo potpisali i Darka Bodula sa izraženom individualnom kvalitetom i kreacijom. Ja ipak vjerujem da će najveće pojačanje biti ako bude zdrav i spreman što prije Mersudin Ahmetović. Gledamo još pozicije lijevog krila i golmana. Znam ja da nije lako nositi ovaj dres, zato i biramo. Ja ne želim prihvatiti svakoga, igrač mora biti mentalno i karakterno stabilan da bi igrao na Koševu. Sve to moramo uzimati u obzir kad želimo dovesti igrača. U ovom trenutku imamo Kanurića i Dizdarevića na golu. Kanurić je dobio prednost u razgovoru sa trenerom golmana Adijem Adilovićem. Ne bih htio previše komentarisati situaciju, ne treba nam da on potone, međutim evidentno je s druge strane da su njegove reakcije u ove dvije utakmice mogle biti kvalitetnije. Ja se nadam da ćemo tu imati rješenje uskoro, a možda Dizdarević dobije šansu već u narednoj utakmici. Ne možemo im stavljati dodatni teret na leđa, svjesni ste koliko je to osjetljiva pozicija na terenu. Znam da je pritisak, momci rade dobro i siguran sam da ćemo vrlo brzo pokazati kvalitet i da će ova sezona ići u smjeru u kojem želimo", poručio je Sablić za kraj.


Radnik 0 : 1 Leotar
Sloboda 1 : 0 Rudar Prijedor
Široki Brijeg 0 : 0 Zrinjski
Velež 2 : 0 Posušje
Sarajevo 1 : 2 Tuzla City
Željezničar 1 : 1 Borac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Velež 1 1 0 0 3
2 Tuzla City 1 1 0 0 3
3 Sloboda 1 1 0 0 3
4 Leotar 1 1 0 0 3
5 Željezničar 1 0 1 0 1
6 Borac 1 0 1 0 1
7 Široki Brijeg 1 0 1 0 1
8 Zrinjski 1 0 1 0 1
9 Sarajevo 1 0 0 1 0
10 Radnik 1 0 0 1 0
11 Rudar Prijedor 1 0 0 1 0
12 Posušje 1 0 0 1 0