XS
SM
MD
LG

Vlasenica očekuje vozačku elitu

U Vlasenici će se ovog vikenda  okupiti vozači iz Srpske, BiH i regiona, koji će se, osamnaestu godinu zaredom, na jednoj od najatraktivnijih staza, boriti za pehar i titulu najboljeg u jednoj od sedam klasa na Brdskoj auto-trci Vlasenica 2021.

Miloš Lakić, sekretar Auto-moto društva Vlasenica, kaže da će, kao i svake godine, u Vlasenici biti svi oni koji nešto znače u auto-moto svijetu.

"S obzirom da mi nismo prekinuli tradiciju i da je trka vožena i prošle godine i da važi za jednu od najorganizovanijih,  a da je staza ono što ljubiteljea auto-trka iz godine u godinu dovodi u Vlasenicu, očekujemo između 20 i 30 vozača. Staza je atraktivna, brza, a,  što je najbitnije, bezbjedna“, navodi organizator Brdske auto-trke u Vlasenici.

Lakić dodaje  da je staza zadovoljila kriterijume Komisija za licenciranje staze.

“Očekivali smo da ove godine bude završeno presvlačenje putaVlasenica – Han Pijesak,  što bi stazu zaista učinilo veoma kvalitetnom, ali kako to nije još urađeno, zamolićemo vozače da ipak voze oprezno, jer na nekliko mjesta ima ulagenuća koja ,doduše, nisu opasna“, naglašava sekretar vlaseničkog Auto-moto društva.

On  upozorava da će zbog održavanja auto-trke ovog vikenda biti i obustave saobraćaja.

 "Pošto se trka vozi na dionici magistralnog puta  Vlasenica – Han Pijesak, kao i svake godine, saobraćaj će biti obustavljen od  Ulice žrtava Rogosije 26 u Vlasenici, do restorana „Javor“, u dužini od 5 650 metara, i to zbog trening vožnji u subotu, 24.7, od 12.00 do 15.00 i  zbog same trke u nedjelju, 25.7, od 10.30 do 14.00 časova. U vrijeme obustave, saobraćaj će biti preusmjeravan  na alternativne putne pravce. Vrijeme je godišnjih odmora i nadamo se da će se putnici na vrijeme informisati o obustavi “, ističe  Lakić.

Brdska auto-trka u Vlasenici vozi se na jednoj od najatraktivnijih staza u regionu, na vijugavom dijelu magistralnog puta M-19. Staza je duga 5,7 kilometara, start je na 680 metara, a cilj na 1004 metra nadmorske visine. Boduje za Šampionat Bosne i Hercegovine i Otvoreno prvenstvo Republike Srpske, a uz Auto-moto društvo Vlasenica, organizatori su Auto-moto savez Republike Srpske  i Sportski auto-moto savez Republike Srpske. Generalni pokrovitelj trke je opština Vlasenica.