XS
SM
MD
LG

Košarkaški kamp i ove godine u Novom Gradu

Novi Grad je ove godine domaćin šestog izdanja košarkaškog kampa Basketball camp Novi Grad 2021. Organizator je KK Sloboda 73.

Na kampu učestvuje preko 120 dječaka i devojčica iz Novog Grada, Prijedora, Kozarske Dubice, Banja Luke, Sanskog Mosta, Bosanske Krupe, Velike Kladuše i inostranstva.

Promoter kampa je nekadašnji reprezentativac BiH i igrač vršačkog Hemofarma, sarajevske Bosne i drugih klubova, Saša Vasiljević.

Sa djecom rade još i Mirko Mijailović, trener u mlađim kategorijama FMP-a, Siniša Šolaja šef struke prijedorskih Hantersa, te Nenad Ćuk, trener mlađih kategorija Slobode iz Tuzle. Učesnici kampa ove godine rade na dva terena.

- Uspjeli smo da sačuvamo tradiciju kampa. To je najbitnije, kao i činjenica da će djeca i ove godine moći dosta toga naučiti. Radićemo kvalitetno ova tri dana, a to je klincima sjajna prilika i da sklope nova prijateljstva, rekao je Dejan Kukavica prvi čovjek kampa.

Pored rada na taktičko-tehničkim elementima, za sve učesnike kampa biće organizovana takmičenja u šutiranju i raznim igrama. Kroz novogradski kamp u prethodnih pet izdanja prošlo je više od 700 djece.