XS
SM
MD
LG

U Vlasenici dva puta oboren rekord staze (video)

Osamnaesta poslijeratna auto-trka u Vlasenici ostaće zapamćena po tome što je dva puta oboren rekord staze. U prvoj trci Salih Ljubijankić iz AMK Cazin je oborio rekord koji je sam postavio 2019, i stazu dugu 5 650 metara prešao za 2:56,024, dok je Miroslav Josipović iz AMKK Famsport Modriča, u drugoj trci bio još bolji, i sa vremenom 2:55, 101 postavio težak zadatak svim budućim vozačima koji će voziti u Vlasenici.

Trku koja je proslavila punoljetstvo obilježilo je i  povratku Suada Hote na stazu, poslije par godina pauze, kao i učešće najmlađeg vozača, dvanaestogodišnjeg Danijela Lučića, koji je legendarnom stazom prvi put prošao kartingom. 

U generalnom plasmanu nije bilo velikih iznenađenja. Na pobjedničko postolje popeo se Salih Ljubijankić, drugi je bio Miroslav Josipović, a treće mjesto zauzao je Branimir Simić iz AMKK Optima Motorsport. 

Kao i uvijek, u Vlasenici su bili svi oni koji nešto znače u svijetu automobilizma, pa je na trci učestvovalo 30 vozača. Važno je pomenuti da je AMD Vlasenica na ovoj trci imala čak četiri vozača - tri takmičara i vozača kartinga. 

Brdska auto-trka u Vlasenici boduje se za Šampionat BiH i Otvoreno prvenstvo Republike Srpske, a vozi se na jednoj od najatraktivnijih, najbržih, ali i najbezbjednijih staza na teritoriji bivše Jugoslavije, dugoj 5 650, a širokoj 6 metara, na dionici puta M 19, Vlasenica - Han Pijesak. 
Organizatori trke su AMD Vlasenica, AMS RS i SAKS RS, a generalni pokrovitelj Opština Vlasenica.

Ostali fotosi: