XS
SM
MD
LG

Leotaru bod u Banja Luci

Borac - Leotar 0:0

Fudbaleri Borca su u drugom kolu Premijer lige BiH odigrali neriješeno protiv Leotara na svom terenu, a konačan rezultat glasio je 0:0.

Iako se ovaj meč trebao igrati u Trebinju, klubovi su zamijenili domaćinstva zbog nastupa Banjalučana u Evropi, a igrači Marka Maksimovića su bili veliki favoriti na ovom meču, međutim gosti nisu došli na ovu utakmicu da se brane, pa su nešto zadovoljniji napustili Gradski stadion jer su osvojili vrijedan bod.

 Igrala se osma minuta kada su fudbaleri Leotara stvorili prvu pravu priliku na utakmici. Paranos je šutirao iskosa sa desne strane, ali njegov udarac odbranio je Ćetković. Već u sljedećem napadu Borac je preko Vranješa uzvratio, a njegov udarac je odbranio Perišić. 

U 15. minuti Zakarić je izašao na golmana Leotara, ali je Perišić još jednom odbranio udarac fudbalera Borca i spasio svoj tim. Dvije minute kasnije u šansi se našao Vranješ, ali nije dobro zahvatio loptu, pa je tako propala dobra prilika za njegovu ekipu. 

Leotar je ponovo zaprijetio u 34. minuti. Nakon što je Ćosić u svom šesnaestercu napravio veliku grešku, Sekulović je sa svega nekoliko metara šutirao pored gola, pa je propustio da klub iz Trebinja dovede do vodstva. Borac je mogao doći do gola u 34. minuti, kada je Arsić zamalo postigao autogol, ali je lopta na kraju završila u korneru.

Pred kraj prvog poluvremena još jednu priliku su imali fudbaleri Borca, ali je Begić šutirao pored gola, pa je rezultat na kraju prvog poluvremena glasio 0:0.

Početkom drugog poluvremena treneri su izvršili po jednu izmjenu na obje strane. Maksimović je na teren poslao Vušurovića, dok je iz igre izašao Ćorić, a kod Leotara je Todorović ušao u igru umjesto Zečevića.

Međutim, na novo uzbuđenje se čekalo sve do 57. minute, kada se u prilici našao Vranješ, koji je šutirao iz slobodnjaka, ali je njegov udarac bio nedovoljno precizan. 

Klub iz Trebinja je u drugom poluvremenu zaprijetio tek u 62. minuti, a u šansi se našao Ristić, koji je šutirao iz teške pozicije, ali je njegov udarac odbranio Ćetković.

Tri minute kasnije Meleg je testirao Perišića, ali je golman Leotara odbranio njegov udarac i tako otklonio opasnost ispred svog gola. U 76. minuti ponovo je zaprijetio Vranješ i to glavom, ali je lopta otišla preko gola, pa do kraja utakmice više nije bilo ozbiljnih prilika, pa je ostao konačan rezultat 0:0.


Borac 0 : 0 Leotar
Tuzla City 2 : 1 Željezničar
Posušje 0 : 2 Sarajevo
Zrinjski 2 : 1 Velež
Rudar Prijedor 1 : 1 Široki Brijeg
Radnik 1 : 2 Sloboda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Tuzla City 2 2 0 0 6
2 Sloboda 2 2 0 0 6
3 Zrinjski 2 1 1 0 4
4 Leotar 2 1 1 0 4
5 Velež 2 1 0 1 3
6 Sarajevo 2 1 0 1 3
7 Široki Brijeg 2 0 2 0 2
8 Borac 2 0 2 0 2
9 Željezničar 2 0 1 1 1
10 Rudar Prijedor 2 0 1 1 1
11 Radnik 2 0 0 2 0
12 Posušje 2 0 0 2 0