XS
SM
MD
LG

Jasmina Čolić podnijela ostavku u Zemunu

Jasmina Čolić u društvu sa Seadom Čočićem

Jedna od osnivača ženskog fudbalskog kluba "Zemun" iz Zemuna nakon dugo godina napustiće funkciju predsjednice istoimenog kluba, potvrđeno je za SportDC.net. 

Jasmina Čolić, sada već bivša predsednica ŽFK Zemun, oprostila se pismom od kluba i sportske
javnosti, koje prenosimo u cijelosti bez bilo kakvih prepravki:

– Moje vreme na mestu predsednika ŽFK Zemun, završeno je juče. Nakon isteka četvorogodišnjeg mandata, morala sam da se oprostim od jednog divnog sportskog kolektiva. Ne volim rastanke, ali ovim je moja misija da svojim načinom rada u predhodnom periodu dam doprinos pravim sportskim vrednostima, u čemu sam dokazano i uspela. ŽFK “Zemun” je za četiri godine postao uvažen, poznat i poštovan sportki kolektiv. Sećanje na te prelepe četiri godine mog boravka u klubu sa ponosom ću nositi u srcu kao jedan vrlo uspešan i poseban period svog života.

Imali smo sjajne uspehe, sa devojčicama od 15 godina. Prvaci druge lige 2017-18, zatim sa najmladjom ekipom u Evropi sa prosekom godina 15,6 godina, proslavili smo titulu prvaka Prve lige Srbije. Sezona 2018-19 i prosek godina seniorskog tima 15,9 ušli smo bez poraza u Superligu Srbije. Osvojili preko 70 pehara po raznim turnirima širom Evrope. Poslednji pehar je možda i najdraži. Taj pehar je kruna mog dosadašnjeg rada ; Osvojeno prvenstvo Srbije za kadetkinje. Preko 40 devojaka iz kluba je prošlo kroz razne selekcije Srbije i sada ih veliki broj nastupa za iste.

Pored sreće i lepih trenutaka unutar kluba, idealnu sliku kvarili su neki spoljni faktori, kojima je sistem dozvolio da budu “faktori”, a koji su u sportu i oko njega iz nekih sasvim drugih motiva. Bili smo relativno mirni, dok nismo počeli da nižemo uspehe, ali se, kako je kod nas poznato, uspeh ne prašta. Protekla sezona i savršeno pripremljen seniorski tim, obećavala je ponovo velike rezultate, ali faktori koje sam napred pomenula, nisu gubili ni trenutak vremena da modulima njima znanim, i motivima njima bitnim, ne dozvole nastavak rapidnog uspeha i rasta ovog idealnog kolektiva. Bez obzira na sve, i tada smo se držali zajedno, radili još više motivisani da se odupremo pritiscima sa raznih strana, ali na sve to, lažna obećanja i dodatno, teška finansiska situacija, samo je otežala, već preveliku borbu svih nas iz kluba. Neverovatan, a takođe još jedan fascinantan podatak je da je ŽFK “Zemun” jedini superligaš koji je funkcionisao bez ikakve finansijske pomoći. Opet, samostalno, najviše ličnim finansiranjem i uz pomoć roditelja igračica, pa smo time ponovo pokazali kako se u Srbiji može da se radi časno i pošteno.

Umorila sam se od lažnih obećanja likova navodnih "sportskih radnika" koji ne čine ništa drugo do da ponižavaju fudbalsku igru, rugaju se poštenju i časnoj borbi za klub, za decu kojoj sam se lično svakodnevno divila, na njihovoj borbi da bez koristi, novčane naknade i sl. rade predano ono što vole. Umorila sam se od takve sudijske organizacije, koja ostaje nema i gluva na sve dobronamerne predloge i sugestije u vezi sa suđenjem, a onda, kada progovorite o tome, čeka vas "preki sud" Disciplinske komisije, čiji je zadatak da vas, kroz osudu za verbalni delikt, "disciplinuje" i onemogući slobodnu reč , a sve opet na štetu te dece, zbog kojih klubovi i postoje.

Želela bih da izrazim zahvalnost svim iskrenim prijateljima kluba, roditeljima, pravim navijačima Zemuna, omladinskoj školi FK “Zemun” i Gavrilu Kovačeviću. Svi su oni dali svoj doprinos, koliko su mogli. Takođe se zahvaljujem svima u klubu, bilo je zadovoljstvo raditi sa svim igračicama i trenerima, da se zahvalim za njihov trud i posvećenost.

Na kraju, želim da poručim uticajnim i uvaženim čelnicima GO Zemun, da Zemun ima bisere u ženskom
fudbalskom klubu, da ih treba gajiti i čuvati. Fudbalskom Savezu Srbije i fudbalskom Savezu Beograda,, takođe, da imaju jednu jedinstvenu zdravu i iskrenu sportsku priču, u koju je neko uložio mnogo nadljudske snage, mnogo odricanja, rada, novca i truda. Treba podržati i pomoći ovakvoj deci na njihovom putu razvoja, kako se ne bi kasnije kajali.

Ja odlazim čistog obraza, a srce će mi uvek biti uz Zemun.

Želela bih da poželim svetle fudbalske dane i FK i ŽFK.


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6