XS
SM
MD
LG

Nemanja Majdov spreman za borbu: Osamnaest godina čekam na ovo

Foto/ Cees de Haan

Reprezentativac Srbije, Nemanja Majdov će u srijedu da nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju, prvi put u svojoj karijeri.

U postojbini džudoa Majdov će pokušati da osvoji jedinu medalju koja mu nedostaje u prebogatoj riznici trofeja, a spreman je za bespoštednu borbu, iako ima manjih problema sa povredama, na koje će i zaboraviti kada krene takmičenje.

- Završili smo čitav pripremni kamp. Mislim da smo uspjeli dići formu na maksimum. Bilo je poteškoća sa povredama, izmjene plana treninga, ali smo Doctore i ja iskombinovali najbolje što smo znali. Zdravstveno stanje je solidno, imam problemčića sa povredama, ali to bi sve do srijede trebalo da se pretvori u dobro. Malo sam umoran od teškog kampa, ali evo sada imam nekoliko dana odmora i punjenja baterija, taman da budemo kao dinamit, rekao je za naš portal Nemanja Majdov.

Žrijeb, kao po pravilu, nije mazio našeg džudistu, međutim svjestan je da bi bio najbolji onda moraš i da pobjediš najjače konkurente.

- Žrijeb kao žrijeb je paklen. Što se tiče strane nosioca je odličan, a što se tiče nenosioca najgori mogući. Prvu smo sa Tripelom, dobio nas je na zadnjem Grend slemu, ali taman je sada pravo vrijeme za revanš. Onda ide Gvak, osvajač medalje na prošlim Olimpijskim igrama i domaćin Mukai. Gore, ko prođe. Stilski su jako nezgodni, ljevaci, ali znam samo jedno, ne voli nijedan od njih što mora u rat sa mnom, to sam siguran. I siguran sam da je sve do mene. Ako ja budem na svom nivou, onda ćemo tući sve sa Božijom pomoći. 

Vole u porodici Majdov reći "što nije teško, nije ni časno", a nema sumnje da kada je Nemanja potpuno spreman i uđe na pravi način u takmičarski dan, da će svakome biti jako teško da ga skloni sa tatamija.

- Idemo meč po meč, sav fokus na Tripela. Prvi meč je kod mene uvijek najbitniji, dok probijemo i uđemo u ritam. Spreman sam na rat i volio bih da on bude cijeli dan. Ovo smo čekali 18 godina i došlo je vrijeme. Većinu tih momaka sam već pobijedio, tako da znam da imam kvalitet za postolje. Ali, kao i na svakom drugom turniru, nema puno mudrovanja, idemo, Bože pomozi, prekrstimo se i naprijed.

Prvi mečevi na džudo turniru u kategoriji do 90 kilograma počinju u 04.00 po našem vremenu, a Nemanja Majdov i Eduard Tripel su 16 borba na tatamiju dva, pa okvirno može se reći da neće raditi prije 05.00.