XS
SM
MD
LG

Volio bih znati zašto me nisu pozvali?

Trofejna generacija Rijeke, Skakić prvi s lijeva (stoji)

Pod legendarnim stijenama na Kantridi okupila se generacija juniora Rijeke 1973./1974,piše riječki Novi list.

Našli su se na okupu nakon 30 godina, a valja reći da je ova generacija juniora 1992. godine osvojila prvo hrvatsko prvenstvo.

Tu nije kraj njihovim uspjesima, jer u finalu hrvatskog kupa pobijedili su Osijek (2:1), a u finalu Kvarnerske rivijere, također rezultatom 2:1 svladali HAŠK-Građanski, kako se tada zvao Dinamo. Na putu do finala pregazili su i Hajduk istim rezultatom.

Ovu trofejnu generaciju, koja je sezonu 91./92. odigrala bez ijednog poraza vodio je trener Drago Čohar. U mlađim kategorijama, od pionira do juniora, ove je igrače vodio Milorad Doričić.

Druženju na travnjaku stadiona na Kantridi i Restoranu Kantrida uspjeli su se odazvati praktično svi. Opravdano su izostali tek Samdržić, Knez, Mravić i Skakić, konstatuje Novi list.

Međutim, prema našim saznanjima niko nije ni kontaktirao Dragana Skakića, tadašnjeg golmana Rijeke. On je te godine bio i najbolji mladi golman Hrvatske.

Napustio je Skakić rijeku, preselio se u Gradišku, posvetio sušenju i bio jedan od najboljih bh sudija godinama. Danas radi u Kozari.

Nije bio pretjerano raspoložen da komentariše sve ovo, samo je kratko rekao:

-Volio bih znati zašto me nisu pozvali?

Dragan Skakić (plavi dres)