XS
SM
MD
LG

Stiže Krstajić sa timom, Đurić trener?

Nedavno smo objavili ekskluzivno da se Mladen Krstajić i njegov tim vraća u Radnik iz Bijejine.Danas je to svojim tekstom potvrdio i portal Bijeljina danas, a prenio Dešavanja u Bijeljini. Prenosimo tekst.

FK Radnik nalazi se u najvećoj krizi od svog postojanja. Bez predsjendika kluba, Upravnog odbora, u finansijskoj krizi, četiri nesiplaćene plate, a i rezultatski i igrački Radnik je dotakao dno.

Međutim, naredne sedmice moglo bi doći do pozitivnih vjetrova kada je semberski premijerligaš u pitanju. Prema informacijama koje je dobio portal Bijeljina danas, u klub bi se mogli vratiti Mladen Krstajić i Nebojša Tomić, pod čijim je rukovođenjem Radnik ostvario najveće uspjehe u svom postojanju.

Dva puta izlazak na međunarodnu scenu, osvajanje Kupa BiH, stabilizacija kluba, najveći su uspjesi Radnika pod vođstvom ova dva sportska radnika. Tomić bi se vratio na mjesto direktora kluba, a Krstajić bi, zbog trenerskih obaveza u srbijanskom prvoligašu TSC, bio član uprave.

Funkciju predsjednika kluba obavljao bi Ljubomir Stević, koji je i u tom periodu bio u upravi i jedan od rijetkih koji je davao sopstveni novac i pomagao rad FK Radnik.

Tokom narednih dana trebala bi ponovo da se sazove Skupština kluba, kojoj bi prisustvovali svi članovi, a ne kao na prethodnoj samo odabrani, gdje bi se izabralo novo rukovodstvo kluba. Pored već pomenutih, u upravi bi bili angažovani i privrednici sa područja grada koji bi pomogli da se klub vrati iz ambisa u kome se trenutno nalazi. Naravno, zbog velike rezultatske krize, loše selekcije igrača i loše igre, razmišlja se i o smjeni stručnog štaba na čelu sa aktulenim trenerom Vladom Jagodićem.

Kada je riječ o njegovom naslijedniku, sazanali smo da nova uprava kluba razmišlja da na mjesto trenera postavi dosadašnjeg igrača, kapitena i legendu kluba Velibora Đurića. Đurić je trenutno na završetku svoje igrače karijere, ali takođe i u fazi završetka studija za sticanje pro licence. Svima je poznato fudbalsko znanje ovog igrača, a ne sumnjamo da bi i u trenerskom poslu bio uspješan kao i u igračkom.

- Za sada niko nije razgovarao sa mnom, ne znam ništa o tome, ali ja sam se opredjelio da posle igračke karijere ostanem u fudbalu i radim kao trener. Naravno da bi Radnik bio moj veliki izazaov, da tu baš počnem trenersku karijeru, ali za sada sam samo fokusiran na nastupe u ekipi, a o svemu drugom ćemo razgovarati kada za to dođe vrijeme, rekao nam je kapiten Radnika Velibor Đurić.

Da ova informacija ima osnova pokazuje i prethodni odnos Mladena Krstajića prema Mladenu Žižoviću, koji je debitovao kao trener na klupi Radnika, kada mu je Krstajić vjerovao i pored serije loših rezultata, a Žižović mu to vratio kasnije sa dobrim rezultatima. Žižović je nakon Radnika nastavio da radi u Zrinjskom a trenutno je u Slobodi, stekao je reputaciju perspektivnog trenera na ovom području. Ne vidimo zašto tako ne bi bilo i sa aktulenim kapitenom Radnika Veliborom Đurićem D. Tešić


Široki Brijeg 3 : 3 Radnik
Sloboda 1 : 1 Željezničar
Velež 3 : 0 Sarajevo
Posušje 3 : 0 Borac
Leotar 0 : 0 Tuzla City
Rudar Prijedor 0 : 2 Zrinjski
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 33 26 6 1 84
2 Tuzla City 33 15 12 6 57
3 Borac 33 13 15 5 54
4 Sarajevo 33 13 7 13 46
5 Velež (-3) 33 13 8 12 44
6 Željezničar 33 9 16 8 43
7 Široki Brijeg 33 8 15 10 39
8 Posušje 33 8 13 12 37
9 Leotar 33 9 7 17 34
10 Sloboda 33 7 12 14 33
11 Radnik 33 5 12 16 27
12 Rudar Prijedor 33 5 11 17 26