XS
SM
MD
LG

Bjelava uzela Iketov memorijal

Ekipa „Bjelava“, koju su činili igrači iz Trebinja, Bileće, Gacka i Nevesinja, pobjednik je Osmog memorijala u basketu „Ilija Đurović Ike“ koji je fočanski Omladinski pokret organizovao na Gradskom stadionu u Foči.

„Bjelava“ je sinoć u finalu bila bolja od ekipe Rafting centar „Drina-Tara“.

Turnir je trajao tri dana, a u čast velikog fočanskog sportiste, trenera i nastavnika fizičke kulture igralo je 16 timova iz Foče, Istočnog Sarajeva, Bileće, Trebinja, Gacka i Nevesinja.

Utakmice su se igrale na profesionalnoj podlozi za basket, za čije iznajmljivanje je opština Foča izdvojila sredstva, a memorijal je i ove godine privukao veliki broj gledalaca.

Posljednjeg dana turnira za publiku je organizovano takmičenje u šutiranju trojki, koje je imalo dobrotvorni karakter, jer je novac od kotizacije za učešće uz priloge posjetilaca, namijenjen za liječenje Ivane Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva.

U šutiranju trojki učestvovala su 43 para, a najprecizniji su bili Dejan Fundup i Miloš Đajić.

Ilija Đurović Ike bio je svestrani sportista, koji je aktivno igrao fudbal, odbojku i košarku, a uspjepšno se takmičio i u plivanju i altetici.

Trenirao je fočansku omladinu u košarkaškom i odbojkaškom klubu, a radio je kao nastavnik fizičkog u fočanskoj Osnovnoj školi “Veselin Masleša”.

Osim turnira u košarci, u Iketovu čast igraju se i turniri u malom fudbalu, u Brodu na Drini na  školskom igralištu na kojem je i preminuo 2004. godine, te u odbojci na pijesku u Donjem Polju.

Izvor: Radio Foča