XS
SM
MD
LG

Veče penala: Veterani Kasindola i E-Sport sa šest metara do polufinala

Veterani Kasindola i E-Sport drugi su polufinalni par Memorijala "4. avgust - Da se ne zaboravi".

U četvrtfinalnim duelima Veterani Kasindola su izbacili Veterane Slavije, dok je E-Sport bio bolji od Kafe Jedno mjesto.

Prvo su na teren izašli veterani dvije ekipe. Aleksandar Gunjak lijepim golom u 6. minutu načinje mrežu Ratka Dujkovića, a Bojan Topalović u 10. minutu odvodi Veterane Kasindola na 2:0. Bojan Regoje jako lijepim golom nakon kornera smanjuje rezultat na 2:2 i to je bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu veća inicijativa Veterana Slavije koji uvode višak u igru i to daje rezultat u 28. minutu kada Mirko Čampara pogađa za 2:2. Ipak, minutu kasnije ponovo je Aleksandar Gunjak u glavnoj ulozi i ponovo pogađa, ovaj put za 3:2.  Nastavili su veterani Slavije da opsjedaju gol veterana Kasindola, te im se to isplatilo u 36. minutu, a strijelac je Danijel Stojanović. 

Otišlo se u penale, gdje Miloš Kutlača, golman veterana Kasindola, izrasta u junaka i odvodi svoju ekipu u polufinale.

Očekivano, pravi derbi gledali smo u duelu Kafe Jedno mjesto, koji je po mnogima bio prvi favorit turnira, te E-Sporta, branioca trofeja. Nije E-Sport bio na svom prepoznatljivom nivou do četvrtfinala, ali pojačani Stefanom Jokićem, Ognjenom Erićem i Branislavom Arsenijevićem, dobili su prijeko potrebnu energiju. 

Kafe Jedno mjesto dolazi do vodstva u 10. minutu kada Marko Tešanović postiže jako lijep gol za vodstvo. Uslijedila je borbena igra na obje strane, ali golova nije bilo sve do 38. minute kada Branislav Arsenijević pogađa za 1:1 i odvodi utakmicu u penale. Tu se bolje snalaze igrači E-Sporta i dobijaju utakmicu, te ostaju u prilici da brane trofej.

Večeras je na turniru na rasporedu polufinalni dan, od 21.00 igraju Podgrab i Namještaj po mjeri Frgi, a sat kasnije Veterani Kasindola i E-Sport. Prije toga na teren će i familije, od 19.00 igra se utakmica za treće mjesto, a u 20.00 finale Lubura i Bjelica.