XS
SM
MD
LG

Partizanov optimizam u Sočiju

Sa osmesima na licima je ekspedicija Partizana posle dvočasovnog leta stigla u Soči, omiljenu turističku destinaciju Vladimira Putina, a plan je da se u istom raspoloženju crno-beli ukrcaju u čeličnu pticu i u noći između četvrtka i petka. Pet vezanih pobeda na startu sezone bez primljenog gola donelo je mnogo na planu samopouzdanja, pa iako će se večeras od 18 časova (RTS 1, Arena 1) naspram Stanojevićevog tima naći daleko najkvalitetniji protivnik od početka borbe za bodove i evropsku vizu, optimizam ne gubi na intenzitetu nimalo, naprotiv.
Strateg crno-belih je u danu pred prvih 90 minuta ovog dvomeča odavao utisak trenera koji je potpuno miran jer je uspeo da odradi sve zacrtano sa ekipom. Ostalo je još samo da Natho i drugovi to pokažu na terenu “Fišt” stadiona.

– Definitivno smo u jednom dobrom momentu. Uvek idemo po pozitivan rezultat, pa ako ne možemo da pobedimo onda bar da ne izgubimo. Pred nama je rival iz ozbiljne lige, koji mnogo ulaže, ima fantastičnu infrastrukturu. Jasno je da nam žreb za ovo kolo kvalifikacija nije bio naklonjen.

Soči je skeniran iz svih uglova, a značajan doprinos je dao i trener Lokomotive Marko Nikolić sa kojim je Stanojević bio često u kontaktu poslednjih dana.

– Oni su ekipa koja u svakom trenutku može da postigne gol. Najveća opasnost je svakako Ekvadorac Noboa, koji već dugi niz godina igra odlično u velikim ruskim klubovima. Ispratili smo sve njihove utakmice u ovoj sezoni i neke iz prošle, uvek igraju u formaciji 3-4-3. Teško je igrati protiv ekipa koje imaju trojicu pozadi, širinu i sa dosta igrača gore završavaju napade. Izuzetno su opasni iz prekida, tako su prošle sezone pobedili Lokomotivu, na sličan način su pre neki dan dali prvi gol Ahmatu.

Petoplasirani tim ruskog šampionata iz prošle sezone je pred start nove kompletno promenio odbranu. Na tu, ali i ostale činjenice vezane za igru Sočija Stanojević prilagodi igru Partizana.

– Uvek se adaptiram prema rivalu, čak i sad kada smo igrali protiv Voždovca. Na terenu sve zavisi od vas, ako ste pravi i kvalitetni uspećete da se nametnete. Mi ćemo igrati naš stil, a teren će dati odgovor ko će uspeti u namerama.
Pozitivan rezultat je i remi, a defanziva crno-belih sa 450 minuta bez primljenog gola je dobar garant za tako nešto.

– Ceo naš tim igra odbranu, zadovoljan sam kako igramo u defanzivi, samo su Slovaci napravili par šansi, u prvenstvu za sada nismo imali problema. Neke smo igrače odmarali, moramo da vodimo računa o svemu. Imao sam dileme oko tima, nešto sam promenio i napravio tim koji smatram da na najbolji način može da se suprotstavi Sočiju.
Izostanak publike se po Stanojevićevim rečima neće previše odraziti na večerašnju utakmicu.

– Oni generalno i nemaju publiku koja bi predstavljala opterećenje za naše igrače. Lakše je igrati pred publikom, makar i protivničkom, adrenalin je drugačiji, sve je nekako lakše.

Za kraj i očekivano predviđanje epiloga prvih 90 minuta dvomeča.

Dobar je svaki rezultat koji ti daje šansu da u revanšu možeš da obezbediš prolaz. Da ne filozofiram previše naravno da svi mi želimo i razmišljamo o pobedi, ali je najvažnije ostvariti rezultat koji nam daje realne izglede da pred našim navijačima uspešno završimo posao – zaključio je Stanojević.