XS
SM
MD
LG

Leotar pao u finišu (video)

U okviru petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Pecara odigrana je utakmica između NK Široki Brijeg i FK Leotar, a pobjedu su slavili Širokobriježani rezultatom 2:0.

Utakmica je odlično počela u drugoj minuti kada je nakon kontranapada jedan na jedan sa golmanom izašao Ognjen Todorović, ali je Marko Jurić uspio stići napadača Leotara i blokirati njegov pokušj. Uvodne minute su donijele jako dobru defanzivu Leotara, pa je Široki svoj prvi pokušaj imao preko Muse nakon kornera, ali je to bilo neprecizno.

U 20. minuti utakmice domaći dolaze do prve prave prilike, a ovoga puta Ikić je bio u velikoj šansi međutim, nije se dobro snašao. Samo tri minute kasnije nova prilika, loptu je ubacio Jurić, ali ni Ikić ni Jurilj nisu uspjeli pogoditi loptu i poslati je u mrežu. Par minuta nakon te nova šansa za Široki, a sada je Grgić oprobao udarac sa distance, ali ipak ravno u ruke golmana.

Nakon toga uslijedila je ponovo incijativa Leotara, a ovoga puta šutirali su Todorović i Aćimović, ipak Miškić je oba puta bio pobjednik tih duela. Nekoliko minuta kasnije Široki prijeti preko VUkoje, ali Perišić sada reaguje jako dobro i brani njegov udarac. Do kraja prvog poluvremena pravih šansi više nije bilo, pa je rezultat glasio 0:0.

U nastavku utakmice ponovo je Široki Brijeg taj koji ima više terensku incijativu, pa tako u 54. minuti utakmice udarac Ikića brani Ristić. Leotar je uzvratio na tu šansu sedam minuta kasnije kada je Aćimović promašio zicer i tako propustio priliku da dovede Leotar u vodstvo. U nastavku je pokušao za Široki i Lukić, ali je Perišić bio siguran. 

Susret je odlučen u samom finišu utakmice kada je u 86. minuti fantastičnim udarcem iz slobodnjaka mrežu Leotara zatresao Ivan Ikić, da bi konačnih 2:0 postavio Danijel Lukić u sudijskoj nadoknadi kada je nakon odlične kontre matirao golmana Perišića i potvrdio pobjedu svoje ekipe.

NK Široki Brijeg - FK Leotar 2:0

Sudija: Benjamin Deljković (Sarajevo)

Stadion: Pecara

Žuti karton: Ristić, Đurić, Paponja (FK Leotar)

NK Široki Brijeg: Mikšić, Obšivač, Grgić, Mašić, Jurilj, Kolega, Brekalo, Vukoja, Jurić, Musa i Ikić.

FK Leotar: Perišić, Milović, Paranos, Todorović, Sekulović, Aćimović, Nikolić, Čolić, Đurić, Arsić i Bosančić.

 

 


Široki Brijeg 2 : 0 Leotar
Velež 0 : 2 Sloboda
Sarajevo 2 : 1 Radnik
Željezničar 2 : 0 Rudar Prijedor
Borac 1 : 5 Zrinjski
Tuzla City 4 : 1 Posušje
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 5 4 1 0 13
2 Tuzla City 5 4 1 0 13
3 Sloboda 5 4 1 0 13
4 Sarajevo 5 3 0 2 9
5 Široki Brijeg 5 1 4 0 7
6 Željezničar 5 2 1 2 7
7 Velež 5 1 1 3 4
8 Rudar Prijedor 5 1 1 3 4
9 Leotar 5 1 1 3 4
10 Borac 5 0 3 2 3
11 Posušje 5 1 0 4 3
12 Radnik 5 0 2 3 2