XS
SM
MD
LG

Svesrpski kup za rukometašice: Borac - Mira, Jagodina - Naisa

Rukometašice banjalučkog Borca igraće protiv „Mire“ iz Prijedora u polufinalu Svesrpskog kupa, dok će u drugom duelu snage odmjeriti domaća Jagodina i „Naisa“ iz Niša. Polufinalni mečevi na programu su 28. avgusta, dan kasnije prvo će se odigrati susret za treće mjesto dok je nakon toga na rasporedu finalni okršaj.

Organizator premijernog izdanja Svesrpskog kupa za rukometašice je Rukometni savez Srbije čija je predsjednica Milena Delić sa zadovoljstvo prihvatila prijedlog Marinka Umičevića, prvog čovjeka RS Republike Srpske da i dame igraju ovo takmičenje.

– Drago mi je što je gospođa Milena Delić uvažila prijedlog koji sam iznio na našem sastanku u Beogradu. Isto tako veliku zahvalnost dugujem i premijeru Radovanu Viškoviću koji je bio glavni inicijator da i rukometašice igraju Svesrpski kup po uzoru na rukometaše. Zadovoljan sam što smo zajednički u tome uspjeli i lično se nadam da će naše ekipe zablistati u Jagodini i vjerujem da će jedna od njih osvojiti pobjednički trofej - izjavio je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.