XS
SM
MD
LG

Međunarodni atletski miting danas u Sokocu

Stadion "Bara" Sokolac

Međunarodni atletski miting “Sokolac 21” održaće se danas na stadionu “Bara” u Sokocu, a u sklopu toga organizovana su dva atletska prvenstva Republike Srpske, pojedinačno za seniore i pojedinačno za mlađe pionire.

Prema najavama organizatora očekuje se nastup oko 150 atletičara iz 12 klubova iz Republike Srpske kao i sedam klubova iz Federacije BiH, Srbije i Crne Gore.

Trener u Atletskom klubu “Glasinac” Neđo Đurović rekao je medijima da će se na mitingu u Sokocu pojaviti atletska imena poput Mesuda Pezera, učesnika nedavno završenih Olimpijskih igara u Tokiju, a koji je u julu 2017. godine upravo u Sokocu oborio rekord BiH u bacanju kugle star 30 godina.

Pored Pezera, očekuju se nastupi jedne od najboljih skakačica Srbije Jane Dragutinović, zatim rekorderke BiH na 800 metara Jelene Gajić, Marka Šukovića i Emira Rovčanina u skoku uvis i mnogih drugih.

Đurović dodaje da se dobri rezultati očekuju i od domaćih takmičara iz Sokoca, među kojima je ovogodišnja učesnica Evropskog prvenstva za atletičare do 23 godine Sara Lučić, u disciplini skok uvis.  

Povratak na tartan stazu i atletska takmičenja imaće višestruki prvak i rekorder BiH u petoboju i višeboju Sokočanka Mladena Krajišnik.

Otvaranje mitinga “Sokolac 21” i početak takmičenja zakazano je za 14 časova i 30 minuta.