XS
SM
MD
LG

Atletičari donijeli pregršt medalja

Redovni treninzi tokom cijelog ljeta, uprkos velikim vrućinama, entuzijazam, ali prije svega ogromna ljubav prema kraljici sportova, doprinijeli su tome da se vlasenički atletičari u dva dana okite sa 36 medalja.

“Poslije kraće takmičarske pauze, članovi Atletskog kluba Vlasenica nastupili su na Prvenstvu  Republike Srpske za seniore koje je u petak, 20.8.2021. godine održano na sokolačkoj Bari. Kao što smo i očekivali, kući smo se vratili sa medaljama, i to čak osam. U trci na 200 metara Nikola Vasković se okitio zlatnom medaljom i titulom prvaka  Srpske, a srebrom u trci na 400 metara. Kerim Saračević je, takođe, uzeo dvije medalje jer je bio drugi u dvije discipline: 5 000 metara i  3 000 metara stipl. Naša muška štafeta, u sastavu Kerim Saračević, Nikola Kostić, Stefan Sekulić i Nikola Vasković,  je, u disciplini 4×400 metara, zauzela drugo mjesto”, s ponosom priča Sreto Krstić, trener AK Vlasenica.

On dodaje da je taj petak bio baš taličan za njegove članove.

“Tog istog dana u Ugljeviku je održana Šesta međunarodna ulična trka na kojoj je naš klub predstavljalo 11 takmičara, cicibana. U trci na 200 metara, Mihajlo Nikolić i Nina Krstić su se okitili zlatom, dok je Njagoš Pantić, u disciplini  400 metara, uzeo srebro. U seniorskoj konkurenciji, u disciplini 5 000 metara, i sam sam stao na pobjedničko postolje”, kazao je Krstić.

Za cicibane nije bilo predaha jer su već sutradan otišli u Banoviće, gdje su učestvovali na uličnoj trci u sklopu Trećeg banovićkog polumaratona.

U Banoviće, gdje nastupamo od prve trke, otišlo je 13 naših atletičara, koji su se vratili sa 18 medalja. U trci na 200 metara, Mihajlo Nikolić je još jednom bio na najvišem mjestu na pobjedničkom postolju, dok je Njegoš Pantić bio drugi. Anđela Džinić je srebrnu medalju osvojila u disciplini 400 metara”, hvali se trener vlaseničkih atletičara i napominje da na uličnim trkama medalje za učešće dobiju i svi oni koji su se takmičili.

Pired cicibana,  i seniori AK Vlasenica su iz Banovića donijeli medalje: Slađana Stamenković zlato, nakon najbrže pretrčanih 21,1 km, a Sreto Krstić bronzu, u disciplini 5 000 metara.