XS
SM
MD
LG

Mladost cilja vrh tabele

KK Mladost, Mrkonjić Grad

MRKONjIĆ GRAD - Košarkaši Mladosti iz Mrkonjić Grada, u srijedu su počeli pripreme za narednu sezonu u Premjer ligi BiH. Cilj Mrkonjićkih košarkaša je plasman u vrh tabele i u Ligu za prvaka.

Na prozivci je bilo  četrnaest igrača, među kojima je mnogo mladih košarkaša, iz juniorskog pogona Mladosti : Sretan Kljajić, David Maraković,  Mladen Arežina, Boris Milić, Dragan Gogić..., te nešto stariji kapiten Đorđe Aleksić i Dušan Jotić.

Tu su i novajlije centar Slađan Lalović, bekovi Miloš Vraneš i Nemanja Kapetanović, te plej mejker David Maran, krilni centri Gojko Sudžum, Miljan Maraković i Nemanja Milošević.

Jedno od najvećih pojačanja je bek Nemanja Kapetanović, koji je igrao u ABA 1 ligi i u inostranstvu u Gruziji.

-Zadovoljan sam što sa došao u Mrkonjić Grad, koji je veoma lijepo mjesto. Vidim da je Košarkaški klub Mladost dobro organizovan klubi i sa velikim ambicijama. Svi košarkaši kad dolazi u neki klub želi da taj klub ima velike ambicije. A naše ambicije su vrh tabele i plasman u Ligu za prvaka - kaže Kapetnović.

To potvrđuje i kapiten Đorđe Aleksić, koji je mlad igrač, ali već starosjedilac u ekipi.

-Mladost igra Premjer ligu petnaest sezona, a ja sam u klubu deset godina. U našem klubu je uvijek pozitivna atmosfera, tako da se svi igrači koji dođu brzo se adaptiraju. Pripreme malo kasne, ali mislim da ima dovoljno vremena da se dobro pripremimo i da u šampionatu igramo dobru košarku. Vjerujem u nas i nadam se plasmanu u sami vrh tabele - kaže Aleksić.

Trener Mustapić, koji je ekipu Mladosti preuzeo u februaru ove godine nakon loših rezultata, kaže da će se kompletne pripreme odvijati u sportskoj dvorani u Mrkonjić Gradu, a dio kondicionih priprema na stadionu Luke. Ohrabruje da su svi igrači zdravi i spremni došli na pripreme.

-Što se tiče priprema malo smo izmijenili plan. Radićemo kombinovano u dvorani i na stadionu Luke na sticanju kondicije. Ekipa je dobro posložena, mada ove sezone nemamo na svim pozicijama dva ili ti igrača. Plan nam je da se borimo za vrh tabele i da načinimo u ovom šampionatu korak više da se plasiramo u Ligu za prvaka. Nama je taj korak nedostao u prošloj sezoni- kaže Mustapić.

Direktor Mladosti Miladin Rmuš, kaže da je ekipa dosta mlada , mada tu ima nekoliko iskusnih i izuzetno kvalitetnih košarkaša.

-Ekipa je mlada, ali i dosta ambiciozna. Očekujem da će pripreme biti kvalitetne i da ćemo u šampionatu igrati značajnu ulogu. Kao što smo igrali u prethodnih petnaest godina- kaže Rmuš.

Prozivci košarkaša i prvom treningu prisustvovao  je i načelnik opštine Dragan Vođević, koji je košarkašima poželi uspješnu sezonu. I naglasio da opština stoji iza Košarkaškog kluba Mladost.

-Mi se nadamo da će Košarkaški klub Mladost i ove sezone igrati značaju ulogu u BH šampionatu kao i u prethodnih petnaest sezona.  Lokalna zajednica je sa upravom kluba obezbijedila optimalne uslove za pripreme i takmičenje. Opština već godinama stoji iza KK Mladost- rekao je načelnik Vođević.


22 .kolo Prvenstvo BiH
Mladost 59 : 56 Posušje
Slavija 89 : 92 Orlovik
Široki 82 : 71 Bosna Meridianbet
Promo 73 : 78 Sloboda
Spars 95 : 81 Leotar
Borac Wwin 72 : 74 Prijedor - Spartak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Široki 22 20 2 42
2 Bosna Meridianbet 22 17 5 39
3 Sloboda 22 14 8 36
4 Borac Wwin 22 13 9 35
5 Mladost 22 12 10 34
6 Spars 22 12 10 34
7 Orlovik 22 10 12 32
8 Leotar 22 9 13 31
9 Promo 22 8 14 30
10 Slavija 22 6 16 28
11 Posušje 22 6 16 28
12 Prijedor - Spartak 22 5 17 27