XS
SM
MD
LG

“Patriote” i reprezentacija

Elvedin Begić, Milorad Sofrenić i Ivan Beus

I sad… poslije 2:2 stvorile su se sve predispozicije za rafalnu paljbu po Vici Zeljkoviću, predsjedniku Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.
Iz sarajevskog ugla apsolutno, iz mostarskog je još nišanjenje, a iz banjalučkog negodovanje. Ko danas brani fudbalsku reprezentaciju BiH, a ko je napada i uništava?

Svako svoje razloge ima…

Elem, ovo što prvi predsjednik zajedničkog Saveza sa sjedištem u Sarajevu koji dolazi iz Republike Srpske živi i preživljava apsolutni je pokazatelj da ova zemlja nema budućnost čak ni kod onih koji je ekskluzivno svojataju. Sa ovakvim pogrdama nije imao priliku da se sudara čak ni njegov prethodnik iz Sarajeva, Elvedin Begić koji je Savez zavio u crno i opustošio. 
Vico Zeljković i Elvedin Begić nikad neće biti isto. 

Prvi je došao demokratskim putem na čelo zajedničkog Saveza glasanjem delegata sva tri konstitutivna naroda, a drugi je doveden za ruku, 2011. godine, ko zna sa koje ulice, piste, iz kojih krugova, lobija…?

Kako to Sergej Barbarez i Asmir Begović nisu “skakali” na dezorjentisanog Dušana Bajevića koji će ostati upamćen kao jedini selektor Zmajeva bez pobjede? Kako tim “istinskim patriotama” nije smetala eliminacija od Sjeverne Irske u baražu za EP, a smeta im Ivajlo Petev koji je došao samo da radi svoj posao, najbolje što zna i umije. 

Hoće li, u reprezentaciji, ako za selektora dođe Barbarez sve biti pošteno? Možda hoće kao za pokeraškim astalom?! Ali da se ne kockamo sa onima koji su u Beogradu glumili, pa mu se dodvoravali (kapitenska traka i vakcina za roditelje). Gdje je tu konstanta?


Što se Asmira Begovića tiče bolje bi mu bilo da zaviri u svoje rodno Trebinje i shvati kakav je to, u međuvremenu, evropski grad postao dok je on izbivao iz njega?! Ako već nije, a neće sebi to da prizna.

Kada su ljudi neostvareni, a imaju para i misle da su bitni, onda napadaju sve oko sebe, ali veći je problem taj što Savez, reprezentaciju i državu trenutno brani samo Vico Zeljković, predsjednik Saveza, a ne oglašavaju se: Edin Džeko, Miralem Pjanić, Ibrahim Šehić, Irfan Durić, Ivan Beus, Milorad Sofrenić, Midhet Sarajčić, Muhidin Raščić, Fuad Čolpa, Ivan Perić, , Muris Jabandžić, Žarko Laketa, , Ognjen Valjić, ... Nešto je, malo, večeras, rekao Luka Menalo

Ako je ovo Savez i reprezentacija samo predsjednika Zeljkovića njemu bi najbolje bilo da udari katanac i krene u pregovore reorganizacije organizacije koja je dezorganizovana!

Očito, ovakav Savez i reprezentaciju ne vole, u prvom redu oni, zbog kojih je ona i napravljena, a šta da ne govorimo o drugima i nama koji je ne doživaljvamo?!

Glavno pitanje jeste: zašto niko ne brani Savez i reprezentaciju BiH osim Vice Zeljkovića?