XS
SM
MD
LG

Kozara ispala (video)

Na Gradskom stadionu Velimir Sombolac u Gradišci  danas je odigrana utakmica 1/16 finala Kupa Republike Srpske “Dr Milan Jelić” FK  Kozara (Gradiška) – FK Sloboda (Novi Grad). Pred oko pedesetak gledalaca, gosti iz Novog Grada su slavili sa 0-2 i plasirali se u 1/8 finala.

Od prve minute gosti preuzimaju inicijativu i pokazuju više agresivnosti u odnosu na mladu ekipu Kozare. Već u petoj minuti Glišić sprečava rano vođstvo izblokiravši šut Toresa. Nakon početnih minuta, uspjeva Kozara da uspostavi ravnotežu. Igra se između dva šesnaesterca, ali bez većih šansi, tek gosti pokušavaju preko Nuhanovića koji je neprecizan, a u 30. minuti šut Toresa zaustavlja Glišić. U 37. minuti Veljkić Đorđe se oslobađa pratilaca i upošljava Đurića na nekih petnest metara od gola Slobode, ali mu odbrana Slobode u posljednji čas blokira udarac. I kad su već svi očekivali posljednji zvižduk sudije Jelića, lopta dolazi do Sadžaka, koji šutira sa ruba šesnaesterca Glišić brani, ali lopta od njegovih ruku završava u mreži domaćina i na poluvrijemese odlazi vođstvom Slobode 0-1.

Šef stručnog štaba Kozare Nedžad Žerić ubacuje u igru početkom drugug poluvremena Lolića, Šikanjića, Malbašića i Govedaricu. U 47. minuti iz slobodnog udarca pokušava Lolič, ali bez uspjeha. Malo zatim šutira i Đurić, ali je neprecizan. Mnogo agresivnije igra sad Kozara, dok se gosti većinom brane. U 59. minuti odličan prodor Hamzića, jako šutira iskosa, ali lopta odlazi pored stative. Gosti se orjentišu na kontra napade, a najveća opasnost prijeti od Samardžića. Pokušava Kozara, iz po nekoliko uzastopnih kornera, ali je odbrana Slobode na mjestu. Pokušavaju Lolić i Šikanjić ali bez uspjeha. U 81. minuti Samardžić bježi odbrani Kozare, šutira, Glišić zaustavlja loptu, ali nedovoljno sigurno i na nju natrčava Alegre i postavlja konačnih 0-2. 

Ovim porazom Kozara se oprostila od daljeg takmičenja u Kupu Republike Srpske. Gostima iz Novog Grada čestitke na prolazu dalje i mnogo sreće u nastavku takmičenja.

Već u subotu na redu je nova utakmica. U okviru 5. kola m:tel I lige Republike Srpske FK Kozara će na Gradskom stadionu Velimir Sombolac u Gradišci ugostiti vodeću ekipu lige FK Krupu. Utakmica počinje u 16 i 30 časova.

FK Kozara (Gradiška): Glišić P., Veljkić S., Bobić L., Hamzić A., Matić B. (od 46. min. Lolić D.), Kremenović B. (od 63. min. Pejić S.), Ljepojević L. (od 46. min. Šikanjić M.), Đurić L., Veljkić Đ. (od 46. min. Govedarica  S.), Malbašić M. (od 46. min. Malbašić A.), Pepić D., trener Žerić N., klupa: Modić S.

FK Sloboda (Novi Grad): Trako E., Alegre F. O. D., Kovačević M., LElli G. B. (od 46. min. Dodig M.), Radišić L.,  Zgonjanin M., Torres J. D. (od 59. min. Alvarez V.),, Sadžak M. (od 74. min. Kesić E.), Rašević N. (od 46. min. Alispahić S.) Nuhanović A. (od 46. min. Samardžić M.), Vujanović P., trener: Šabić E.,  klupa: Rašeta A., Repija M.