XS
SM
MD
LG

Grafičar ponovo nemoćan kod kuće

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Ima li lošoj seriji kraja? Grafičar još nije ubeležio pobedu na svom terenu u tekućem prvenstvu, a danas im je gost pretendent na viši rang Javor Matis.

Hrabro momci Grafičara otvaraju utakmicu, već u 6. minutu vidimo prvu šansu za gol. Radulović je pronašao na 8 metara od gola Nikolu Mituljikića, ovaj šutira glavom za nekih 30-40 santimetara iznad prečke. Dva minuta kasnije domaći stižu do vođstva, Babić je uputio prizeman centaršut na peterac, gde je na vreme utrčao Vidić i poslao loptu u gol.

U 21. minutu i Javor ulazi u šansu. Grabež je izašao jedan na jedan sa Stankovićem koji mu je skratio ugao i odbranio. Grabež je ponovo ušao u priliku u 29. minutu, njegov šut sa 10 metara je u zadnjem trenutku izblokirao Đermanović izbacivši loptu u korner. Javor je apsolutno dominantan, a Odita u 36. minutu sa 17 metara šalje loptu zamalo kraj stative.

Do zasluženog izjednačenja  gosti stižu u 45. minutu posle greške najiskusnijeg igrača domaćih Todorovskog. Loptu mu je na 25 metara od gola domaćih oduzeo Odita i dodao do Lukovića, koji izlazi sam pred Stankovića i lako rešava situaciju. U prvom minutu nadoknade Vidić je najviši u skoku, ali loptu ispred same gol linije izbacuje Jevremović i ne dozvoljava da Grafičar ponovo dođe do vođstva.

Posle dva minuta igre u nastavku lepa akcija domaćih, Babić je dijagonalom pronašao na drugoj stativi Radulovića koji ne čekajući hvata volej, ali lopta završava na zaštitnoj ogradi iza gola. Kazna stiže nakon udarca iz ugla za goste u 54. minutu. Najviši u skoku je Tanko i sada je 2:1 za goste iz Ivanjice.

Grafosi potom stežu obruč oko gola Ivanjičana, a Babić,  koji je glavni kreator akcija domaćih, u 66. minutu stvara šansu Stankoviću, ali ovaj biva ne precizan sa desetak metara. Radulović u 73. minutu ima dobru priliku da savlada golmana gostiju, ali nije podesio nišanske sprave, šut sa ivice kaznenog prostora je završio čitav metar van cilja.

Poslednju šansu na utakmici imaju gosti u završnom minutu utakmice, prvo Stanković volšebno brani šut Tanka sa 5 metara, a na odbijenu loptu natrčava Ivelja i šalje je nebu pod oblake. Grafičar ostaje i treću utakmicu kod kuće bez pobede, pa je sada veoma blizu dna tabele. Već u sredu na programu je vanredno kolo kada Grafosi gostuju u Inđiji, dok Javor dočekuje Bačku.

 

GRAFIČAR - JAVOR MATIS 1:2 (1:1)

STADION: Rajko Mitić - jug veštačka trava. GLEDALACA: 300. GL.SUDIJA: Bikić Nikola. POM.SUDIJE: Govedarović Aleksandar i Obradović Nikola. STRELCI: Vidić 8.min (Grafičar),  Luković 45. i Tanko 54.min (Javor Matis). ŽUTI KARTONI: Zvekanov, Nikolić, Babić, Maričić i Balabanović (Javor Matis).

GRAFIČAR: A.Stanković, Todorovski (Petrović), Babić, Radulović, Vidić, N.Mituljikić, N.Stanković, Knežević (Vasiljević), Đermanović, Lazić, Ibanjez.

JAVOR MATIS: Babić, Jevremović, Nikolić, Luković (Jović), Petrović, Momčilović, Grabež (Maričić), Odita (Ivelja), Eliomar (Tanko), Zvekanov, Balabanović.