XS
SM
MD
LG

Miljanović: Nastaviti seriju bez poraza

Nemanja Miljanović

Fudbaleri Veleža će u okviru 10. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom terenu dočekati Borac, a utakmica se igra sutra od 20.10 sati.

U prostorijama Borca jutros je održana konferencija ze medije pred spomenuti meč, a na kojoj se predstavnicima novinara obratio Nemanja Miljanović, šef stručnog štaba Banjalučana.

Miljanović je poručio kako je pred njegovom ekipom još jedan težak protivnik u ovom gustom rasporedu utakmica, s obzirom na to da njegov tim ide u Mostar ekipi Veleža koju odlikuje borbenost, agresivnost i individualni kvalitet. 

"Nakon jednog dobrog starta kroz evropske utakmice, imali su nesreću u nekoliko utakmica domaćeg prvenstva, gdje su gubili bodove. Međutim, sada su se konsolidovali, Evropau više ne igraju, a njihov cilj je kao i prošle sezone, da budu u samom vrhu tabele, možda čak i nešto više da naprave", kazao je Miljanović, a prenosi Meridianbetsport.

Miljanović je potom istakao kako je na njegovom timu da odigra zrelu i pametnu utakmicu, jer je Velež hrabra ekipa kojoj se njegov sastav mora suprostaviti na isti način, ako želi doći do pozitivnog rezultata.

"Za nas je bitno da nastavimo pozitivan trend, u četiri utakmice imamo dvije pobjede i dva neriješena rezultata, bez poraza smo. Glavni cilj je nastaviti sa pozitivnim rezultatima. Uvijek idemo na pobjedu, međutim, ako uzmemo u obzir da je pred nama jedno od težih gostovanja, te između dva kluba postoji neko veće rivalstvo u posljednjih par godina, mislim da bi za nas pozitivan rezultat bio i da ne izgubimo sutra", kazao je Miljanović.

Trener Borca se potom osvrnuo na igrački kadar svoje ekipe.

"Što se tiče kadrovske situacije ne možemo da računamo na Vojnovića koji ima tri žuta kartona, sa stanjem Milojevićevog koljena ćemo se danas bolje upoznati. Vraća nam se Vušurović, a Bošnjak i dalje nije registrovan, tako da imamo par problema, ne možemo računati na par igrača. Pored svih problema mislim da nećemo mijenjati svoju formaciju, mada ni to nije isključeno, ali kako stvari stoje, mislim da ćemo zadržati istu formaciju”, kazao je Miljanović, te dodao: 

“Trenutno to dobro izgleda i igrači imaju dozu samopouzdanja i vjeruju sistemu u kojem sada igramo, mislim da trebamo nastaviti tako. Gledao sam posljednje tri Veležove utakmice, Brandao se povrijedio protiv Zrinjskog i ne znam da li će moći da igra. Znam da je Anđušić ušao u drugom poluvremenu protiv Željezničara i vjerovatno će biti u opticaju za igru, a mislim da će im svi ostali biti dostupni. Nemam neke veće informacije od toga”.

Miljanović je na kraju prokomentarisao i igrački kadar Veleža.

“Ima tu više igrača od kojih nam prijeti opasnost, a nama je samo bitno da igramo hrabro. Velež će na domaćem terenu imati veliku podršku publike, u Vrapčićima je uvijek dobra posjećenost, tako da moramo odgovoriti onim kvalitetima koje oni imaju – hrabrost, agresivnost i borbenost”, poručio je Miljanović.

 

 


Široki Brijeg 3 : 3 Radnik
Sloboda 1 : 1 Željezničar
Velež 3 : 0 Sarajevo
Posušje 3 : 0 Borac
Leotar 0 : 0 Tuzla City
Rudar Prijedor 0 : 2 Zrinjski
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 33 26 6 1 84
2 Tuzla City 33 15 12 6 57
3 Borac 33 13 15 5 54
4 Sarajevo 33 13 7 13 46
5 Velež (-3) 33 13 8 12 44
6 Željezničar 33 9 16 8 43
7 Široki Brijeg 33 8 15 10 39
8 Posušje 33 8 13 12 37
9 Leotar 33 9 7 17 34
10 Sloboda 33 7 12 14 33
11 Radnik 33 5 12 16 27
12 Rudar Prijedor 33 5 11 17 26