XS
SM
MD
LG

Igokea spremna za novu sezonu ABA lige

ABA liga

Igokea je pripreme završila osvajanjem turnira u Mađarskoj, a onda i drugim mjestom na izuzetno jakom turniru u Turskoj. Dragan Bajić ističe da je zadovoljan onim što je urađeno ovog ljeta, s obzirom na to da je bio kratak period priprema.

- Zadovoljan sam. U većoj mjeri ono što smo planirali da napravimo, to smo uradili. Primjetno je da je u ekipi dosta igrača, nismo imali previše vremena za neko uigravanje, ali na dobrom smo putu. Trebaće još neko vrijeme da sve to posložimo, pa i do ove prve utakmice u ABA ligi koja nas očekuje ovog vikenda, rekao je Dragan Bajić za naš portal.

Ističe trener igosa da i dalje ima nedovršenog posla, ali to se sve može u hodu završavati.

- Sigurno da ima. Uvijek postoje stvari na kojima se može još raditi. Defanzivom sam zadovoljan, ona se pokazala kao jako dobar dio tima u ovom trenutku. U napadu imamo manjih problema, ali ništa to nije strašno. Ponavljam, veliki je broj novih igrača, još oni trebaju da se uigraju, ali ne sumnjam da će to sve biti dobro složeno. Odlučili smo se ovaj put da igramo neke turnire, izgubili smo nekoliko dana treninga u odlascima, ali sve će to doći na svoje.

Igokea je na samom startu priprema već imala kompletiran igrački kadar.

- Sigurno da je dobra stvar. Kao trener uvijek insistiram na tome da imam tim pred početak sezone i da od samog početka krenemo u kompletnom sastavu. Ove godine je tu dosta mladih igrača, ostao nam je Dalibor Ilić, značajna stvar, ostao nam je Darko Talić, Kosta Kondić će biti uključen u puni seniorski pogon, stigli su nam Aleksa Radanov i Stefan Đorđević. Tay Waller se oporavio od povrede, potpuno je spreman za sve i vidimo na pripremama da igra izuzetno dobro.

Ove sezone tim iz Laktaša igraće direktno u grupi Lige prvaka. Prošle sezone ljestvica je visoko postavljena ulaskom u top 16.

- Pa jeste, kako kažete, visoko smo postavili ljestvicu prošle godine u Ligi prvaka. Opet moram da napomenem da mi nismo imali pretjerane ambicije ni u samim kvalifikacijama gdje smo otišli desetkovani, koronavirus nas je poharao, neki igrači su se bez treninga pojavili na turniru i uspjeli smo ući u grupu, pa u top 16. Na jednom trenerskom seminaru u Genevi vidio sam da je naš nastup privukao mnogo pažnje i to mi je izuzetno drago. Kao nagrada za sve stigao je i poziv da ove godine direktno igramo grupnu fazu, što je ogromna čast za košarku na ovim prostorima.

Mnogi smatraju da će ovo biti nikad jača ABA liga, a Igokea u sezonu ulazi bez prevelikih ambicija.

- Velika stvar za ABA ligu i košarku ovdje je dolazak Željka Obradovića u Partizan i radujem se što je tako. On će sa sobom sigurno privući više interesovanja za ligu, dovesti nove sponzore i sve što ide uz to. Nisam stigao od obaveza u Igokei i Sjevernoj Makedoniji da previše pratim šta su klubovi radili, ali ono što sam čuo iz košarkaških krugova jeste da bi, kako ste i rekli, ovo mogla biti jedna od najjačih ABA liga do sada i radujem se. Što se nas tiče, kao i prošle sezone, ulazimo bez prevelikih ambicija, samo sa željom i obećanjem da ćemo dati sve od sebe u svakoj utakmici, pa vidjećemo gdje će nas to dovesti.


16 .kolo ABA liga
Split 61 : 72 Budućnost VOLI
Crvena zvezda MTS 85 : 66 Igokea
FMP 75 : 77 Cedevita Olimpija
Borac 91 : 78 Mornar
Krka 62 : 79 Mega Basket
Cibona 80 : 73 Zadar
Studentski centar 83 : 93 Partizan NIS
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena zvezda MTS 16 15 1 31
2 Partizan NIS 16 13 3 29
3 Budućnost VOLI 16 12 4 28
4 Cedevita Olimpija 16 11 5 27
5 Igokea 16 9 7 25
6 Mega Basket 16 8 8 24
7 FMP 15 9 6 24
8 Mornar 16 7 9 23
9 Studentski centar 16 7 9 23
10 Cibona 16 6 10 22
11 Borac 16 5 11 21
12 Zadar 16 4 12 20
13 Krka 16 3 13 19
14 Split 15 2 13 17