XS
SM
MD
LG

FK Lokomotiva Brčko: Hvala domaćinu iz Bratunca na gostoprimstvu

U okviru sedmog kola Regionalne lige Republike Srpske grupa "istok" fudbaleri Lokomotive iz Brčkog savladali su na gostovanju u Bratuncu ekipu Bratstva rezultatom 2:4.

Osim trijumfa brčaka, treba napomenuti da je meč odigran u veoma fer i korektnom izdanju dva stara sportska rivala.

Povodom toga na našu redakciju stiglo je saopštenje iz Brčkog povodom gostoprimstva domaćeg kluba koje prenosimo u cijelosti:

- Dana, 25.09.2021. godine, u okviru VII kola Regionalne lige FSRS, grupa "Istok", FK "Lokomotiva" je gostovala FK "Bratstvo", iz Bratunca. Bilo je to gostovanje dugogodišnjim sportskim rivalima i prijateljima, koje datira još iz perioda takmičenja naših ekipa u višem rangu. Iako su i dosadašnje utakmice pomenutih ekipa protekle u zdravom sportskom rivalitetu, cijenili smo da je potrebno apostrofirati izuzetnu gostoprimljivost prilikom subotnje utakmice. Navodićemo redom. Naš dolazak na stadion propraćen je dobrodošlicom, koja je bila izražena i tokom oficijelnog sastanka predviđenog postojećim propisima. Opisani vid ponašanja od strane domaće ekipe ispoljavan je i tokom utakmice. Naime, iako su već u prvoj trećini meča imali osjetan rezultatski zaostatak, igrači, kao i službena lica u tehničkom prostoru FK "Bratstvo" su se veoma korektno ponašali. Kako prema svojim sportskim rivalima, tako i prema sudijama utakmice, koji nisu bili izloženi negativnim i nesportskim vrstama pritiska. U ovom kontekstu, naglasićemo i period po izjednačenju rezultata, koje je domaćoj ekipi dalo nadu za potpuni rezultatski preokret. Međutim, ni tom prilikom nije bilo promjena u njihovom odnosu i ponašanju prema gostujućim igračima ili sudijama. Prethodno navedeno o ponašanju domaćih, potvrđuje i trenutak dosuđivanje kaznenog udarca za našu ekipu. Iako su zbog nedostatka potrebnog vremena (85. minut utakmice) bili svjesni o postojanju minimalnih prilika za preokret, od strane igrača i službenih lica FK "Bratstvo" sudijska odluka je prihvaćena bez pogovora. 

U prezentovani milje ponašanja i gostoprimstva, uklopili su se i simaptizeri, odnosno navijači domaćih, koji su tokom utakmice sportski podržavali svoju ekipu, bez ispoljavanja nesportskog ili nekorektnog ponašanja prema našim igračima ili sudijama. 

Zbog prethodno navedenog i afirmacije sportskog odnosa i ponašanja, ovim se javno zahvaljujemo našim sportskim rivalima i prijateljima na ukazanom gostoprimstvu. Ovim, takođe, naglašavamo da će FK "Lokomotiva" svoje sportske prijatelje iz Bratunca, kao u prethodnom i tokom narednog perioda ugostiti sportski i s potrebnom pažnjom. 

Na kraju Saopštenja, naglašavamo da su, po našoj percepciji, službena lica utakmice, delegirana od strane FSRS, profesionalno i nepristrasno izvršila svoj posao, te se ovim i njima zahvaljujemo. 

    S poštovanjem! 

Brčko, Upravni odbor FK "Lokomotiva" Brčko