XS
SM
MD
LG

Partizan porazio Floru

Lazar ;arković /Foto. Miroslav Todorović

 

Партизан је одрадио посао против Флоре, славио је другу победу у Лиги конференција и задржао корак са Гентом, који је такође на свом терену остварио тријумф против Анортозиса.

Није Партизан блистао у првом полувремену, али је стигао до два гола предности. Мора се признати да је екипа Александра Станојевића имала и много среће, и пред својим и пред противничким голом.

Флора није била претерано дефанзивно оријентисана, често су Естонци знали да пређу на половину домаћина, чак су имали гости и две велике прилике.

Прву, у осмом минуту, кад је Васиљев остао усамљен на 17 метара од гола Партизана, циљао је, непомични Поповић је погледом испратио лопту, а она је на његову срећу прошла замало поред гола.

Другу, који минут касније кад је један играч Флоре прелепо реаговао, из окрета је покушао да пребаци Поповића, али је голман Партизана готово на гол-линији зауставио лопту и спасао свој тим.

Црно-беле то није пореметило, имали су посед лопте, а у 16. минуту успели су и да поведу. Рикардо је примио лопту искоса са леве стране, финтом је бацио чувара на земљу, снажно је шутирао, голман Игонен је само кратко одбио, право на главу Лазара Марковића, који је лако погодио мрежу – 0:1.

Дало је то крила екипи Александра Станојевића, дало је то крила и Гробарима, који су френетично по киши бодрили своје љубимце.

Нису се додуше домаћи залетали, чекали су прилику и сачекали. И поново су имали среће, голу је кумовала и врло лоша реакција одбране ипак скромног естонског тима. Лазар Марковић је добио много простора, шутирао је неометан са 17 метара, лопта је закачила једног одбрамбеног играча Флоре и преварила голмана Игонена – 0:2.

До краја првог полувремена, Рикардо је у првом минуту надокнаде имао сјајну прилику, у свом стилу се изборио за шансу, шутирао из окрета, а лопта је замало прошла поред стативе Флоре.

Сјајну прилику да постигне хет-трик Марковић је имао у 52. минуту. Грубо су погрешили гости на средини терена, Марковић је пресекао њихов напад, додао до Рикарда, овај је шутирао са 20 метара, Игонен је кратко одбио лопту, на коју је натрчао Марковић, али је промашио тада већ празан гол.

Сјајну прилику Естонци су имали у 58. минуту, поново је Васиљев добио нешто више простора, снажно је шутирао, али је Поповић скренуо лопту у корнер.

Узвратили су црно-бели који минут касније, на сличан начин, Живковић је шутирао са 20-так метара, Игонен је успео да отклони опасност.

Партизан – Флора 2:0 (2:0)

Стрелци: 1:0 – Л. Марковић у 20, 2:0 – Л. Марковић у 42. минуту. Стадион Партизана. Гледалаца: 5.845. Судија: Жулијан Веинбергер. Помоћници: Андреас Стаудингер и Михаел Обрицбергер.

ПАРТИЗАН: Поповић, Живковић, Вујачић, Милетић, Обрадовић, Здјелар, Јојић (од 82. Шћекић), Марковић (од 82. Холендер), Натхо (од 62. Пантић), Мениг (од 62. Јовић), Рикардо (од 89. Терзић).

ФЛОРА: Игонен, Лиландер (од 46. Каласте), Сепик (од 74. Пург), Куск, Лука, Суметс, Васиљев, Пум (од 90+1. Шејн), Зењов, Ојама (од 68. Кураксин), Алику (од 68. Милер).