XS
SM
MD
LG

Gaćinović se u delikatnom trenutku vratio u Gradski vrt

Foto: FK Spartak ŽK

Trener Vladimir Gaćinović se posle godinu dana vratio u Gradski vrt u delikatnom trenutku. Spartak ŽK se nalazi u negativnoj seriji od četiri vezana poraza, posebno je bolan poslednji od Voždovca (0:4), posle kojeg je Vladimir Buač podneo ostavku. Iskusni stručnjak radi sa ekipom 4-5 dana i izneo nam je najnovija saznanja.

- Situacija nije nimalo prijatna, nalazimo se na 13 poziciji, ali ekipe ispod nas imaju po utakmice manje, Radnik dve, tako možemo pasti za još koje mesto. Kratko sam sa ekipom i nije bilo puno vremena za detaljnije upoznavanje, mada je oko 80 odsto igrača bilo u mom prethodnom mandatu. Od sada svaka utakmica je za nas kvalifikaciona, i moramo ići korak po korak. Igrači znaju koji su zahtevi i obaveze pred njima, i cilj je da se vratimo na stari kolosek - kaže Gaćinović.

Poznati stručnjak debitovaće u petak,  u Novom Pazaru, na otvaranju 13. kola. Pazarci su u sličnim problemima, drže začelju i bodovi su im preko potrebni.

- U Novom Pazaru očekuje nas vruć i težak teren i ratnički nastrojen tim domaćina. I za njih i za nas utakmice je od sudbinskog značaja. Nije mi poznato da li će imati podršku publike koja često zna da bude njihov "12-ti igrač". Okrećemo se sebi i pokušavamo da povratimo samopouzdanje, a to možemo adekvatnim rezultatima - svestan je težine zadatka naš sagovornik.

Za duel u Novom Pazaru neizvestan je nastup Srećkovića i Maričića.