XS
SM
MD
LG

Derbi kola u Milanu, Zvezda gostuje u Moskvi

Foto: Euroleague

Ove sedmice imamo duplo kolo u Evroligi. Nakon odigranih mečeva trećeg kola na red je došlo četvrto kolo 

ZENIT vs BAJERN četvrtak 19h.

Kolo otvaraju učesnici plej ofa iz prošle sezone. Zenit nakon tri gostovanja konačno igra jedan domaći meč. Sa druge strane Bajernu je ovo treća gostujuća utakmica u četiri kola. Što se aamog meča tiče, Zenit ulazi kao favorit u meč ali im neće biti lako da opravdaju tu ulogu. Treba očekivati jedan tvrd i neizvjestan meč u kome će pobjedu odnijeti tim koji bude čvršći.

FENERBAHČE vs UNIKS četvrtak 19:45h.

Ekipa Saše Đorđevića veoma loše igra na startu sezone. Iako je tim odličan ostvarili su samo jednu pobjedu u prva tri kola. Imaju problema i sa izostancima pa su nastupi Polonare i Bartela u ovom meču upitni. Uniks je imao tri meča kući na startu a dobili su jedan. Međutim oni se još traže jer Mejo još nije zaigrao a neki igrači tek hvataju ritam. Fener je sigurno favorit u ovom meču ali Uniks će imati šta da kaže a i Lorenzo Braun će biti motivisani protiv bivšeg kluba. Presudno će biti ko će se defanzivno bolje nametnuti jer i Sale i Perasović stavljaju akcenat na odbrani 

ALBA vs BASKONIJA četvrtak 20h 

Obje ekipe imaju po pobjedu u prva tri kola. Iako je među slabijim ekipama Alba je u prošlom kolu savladala Fener i to tako što je dala 57 poena u drugom poluvremenu. Da Silva je odigrao sjajno taj meč a odličan u završnici bio je i Lo. Baskonija se muči na startu sezone i traži pravu formu. Najviše zavise od Gedraitisa koji je došao prošlog ljeta baš iz Albe, dok će im dosta značiti povratak Boldvina. U prošlosti su ove ekipe igrale sjajne i neizvjesne mečeve a takav treba i sad očekivati. Trebao bi biti meč na veći broj poena a pobjednika je teško prognozirati.

ASVEL vs MAKABI četvrtak 20h.

Ekipa Asvela najugodnije je iznenađenje dosadašnjeg dijela Evrolige. Imaju sve tri pobjede uključujući i pobjedu nakon velikog preokreta  protiv Efesa. Trener Parker ih je odlično posložio i prije svega su veoma čvrsta ekipa sa dosta atleta. Makabi igra veoma loše na startu sezone. Imaju jednu pobjedu i to teško ostvarenu i dva ubjedljiva poraza. I ofanzivno i defanzivno izgledaju veoma loše i Sferopulos bi mogao uskoro dobiti otkaz. Radi svega navedenog, Asvel u meč ulazi kao favorit i trebao bi kroz dobru odbranu doći do nove pobjede.

CSKA vs CRVENA ZVEZDA petak 19h.

Ovo je jedan od onih mečeva gdje će Zvezda opušteno ući u meč jer neće imati šta izgubiti. CSKA polako hvata ritsm i djeluju sve bolje. Još su bez Milutinova a čeka se i debi Ferida. Zvezda takođe još nije kompletna i i dalje Radonjić ne može računati na sve igrače. Nije neka tajna da će Zvezda svoju šansu tražiti kroz odbranu jer napadački ne može isparirati rivalu. Međutim, CSKA je kvalitetan na svim pozicijama i za očekivati je da dobiju rutinski ovaj meč.

MONAKO vs BARSELONA petak 19h.

Monako na startu sezone pokazuje da mnogi sa pravom kažu za njih da mogu biti najugodnije iznenađenje ove sezone. Igra im ima i glavu i rep i odlično izgledaju na oba kraja parketa. Biće vjerovatno još bolji jer se tek očekuju prave stvari od Džejmsa. Barsa izgleda jako dobro na startu sezone. Fizički su moćni a ne manjka im ni napadačkog talenta. Što se tiče ovog meča, treba očekivati tvrd meč i veliku borbu uz mnogo nadmudrivanje dva trenera. Barsa je favorit ali neće biti senzacija ako izgube.

OLIMPIJAKOS vs ŽALGIRIS petak 20h

Ove dvije ekipe odigrale su dosta zanimljivih mečeva u poslednje vrijeme a igrali su i četvrtfinale kada je Žalgiris slavio sa 3-1. U sezonu su ušli u različitom raspoloženju i Oli je za sada ostavio bolji utisak. Ne treba očekivati neku ljepoicu od utakmice jer će akcenat biti na odbrani. S obzirom da Oli ima bolju odbranu a i u boljem je ritmu, treba očekivati da slave u ovom meču.

ARMANI vs EFES petak 20:30h.

Sva tima koja su potpuno različito ušla u sezonu. „Manekeni" imaju sve pobjede dok je aktuelni prvak i dalje bez pobjede. Armani ima veliku širinu na svakoj poziciji. Za sada svi daju doprinos što se vidi na rezultatima. Efes djeluje nekako istrošeno i umorno. Mada, loše su počeli i prošlu sezonu pa su došli do titule. Dugoročno će Efes sigurno proraditi ali u ovom trenutku Armani kao favorit ulazi u meč. U svakom slučaju ovo bi trebao biti sjajan meč i veoma efikasan te ga vrijedi pogledati 

REAL vs PANATINAIKOS petak 31h.

Real izgleda dobro na startu sezone a pogotovo bi se to trebalo dugoročno vidjeti jer su odlično sklopili ekipu. Pao djeluje divlje ali Priftis za sada izvlači maksimum. Očekuje se uskoro debi i Jogija Ferela pa će tada imati i jednu opciju više u napadu. Gledajući trenutne ekipe Real je kvalitetniji na svakoj poziciji. Pso ce svoju šansu tražiti kroz napad jer defanzivom ne mogu parirati Realu No, kako god bilo, sve osim pobjede Reala u ovom meču biće veliko iznenađenje.