XS
SM
MD
LG

Vlada Milosavljev: Na velikim utakmicama se slava stiče

Vladan Milosavljev - foto: Jelena Grlić/lična arhiva

Kad je derbi u pitanju nema favorita, i svaki rezultat je prihvatljiv. Konstatacija se može primeniti  na derbi jeseni između Mladosti GAT i Inđije. Domaćin u Čelarevu je imao stopostotan učinak (primili jedan gol) i uzdao se u nastavak serije. Pokušali su akteri da miniziraju važnost meča poredeći ga sa svakim drugim, ali u podsvesti su znali koliko je bitan kad se gleda položaj na tabeli. Nisu u pitanju samo tri boda nego više od toga na planu samouzdanja i uspešnosti u narednim susretima. Pre ovog kola Inđija je imala dva boda viška, sada su novim trijumfom otišli na opipljivih pet, i ostavili rivala u problemima, da potraže uzroke poraza. Sudar dve koncepcije, dva stila od koga su akteri, silom prilika, odustali doneo je pregršt uzbuđenja, pet golova, šanse, crveni karton...

- Prvo poluvremenu odigrali smo taktički vrlo dobro, koje je materijalizovano sa fantastičnim golom Milosavljeva iz slobodnog udarca i potom Žakule. U nastavku zbog povrede prinudno je znamenjen Vukajlović. Ako se zna da smo bili lišeni usluga Desančića, Đurića i Nedeljkovića, nisam imao previše izbora oko sastava tima. Povrh svega, Žakula se požalio na tegobe vezane sa disanjem - objašnjava mladi stručnjak. 

 Zasluge za treći gol idu na adresu strelca vodećeg evro gola Milosavljeva, igrača utakmice i 13. kola. Situacije kod postignutih golova prepustićemo da ih opiše kapiten "zeleno-belih".

- Šutirao sam iskosa sa nekih 25-27 metara, više je bilo za centaršut ali sam imao osećaj da ću pogoditi i lopta je završila u rašljama gola. Jedanaestercu je prethodila krađa lopte od Souze, koji mi je uklizao dovoljno za najstrožu kaznu i njegovo isključenje - kaže 34-godišnji golgeter koji je nadmudrio Mirkovića šutirajući po sredini gola. Ujedno to je Milosavljevu bio osmi gol i peta asistencija i, kako reče, oborio je svoj lični rekord i do kraja može samo da ga uveća.  

Uprkos tome što su imali prednost u rezultatu i igrača više, nesvesno su se povukli. - Nismo, kaže, iskusno postupili, važnost utakmice učinila svoje, i počeli smo da mislimo na rezultat.  Mladost GAT je štopera poslala napred i dugim loptama pokušavali da nas ugroze. U takvoj situaciji falila su nam dva bitna igrača Nedeljković i Desančić - navodi kapiten "zeleno-belih".

Jandrić nije propustio priliku da momcima čestita kako su delovali svih 90 minuta. Tri gola, konstatuje, u mreži najvećeg rivala je znak našeg kvaliteta i pristupa igri.