XS
SM
MD
LG

KKI Vrbas: Čekamo novčanu nagradu Ministarstva sporta

KKI Vrbas, Banja Luka

Osvajanjem Kupa BiH kao i činjenicom što su ranije po sedmi put postali šampioni BiH i regionalne NLB lige u Košarkaškom klubu invalida “Vrbas” su ispunili uslov da dobiju nagradu od 10.000 maraka koje dodjeljuje Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske klubovima koji osvajaju trofeje.

- Za svaku pohvalu je što resorno ministarstvo dodjeljuje novčana sredstva onim klubovima koji osvoje titulu ili Kup. Međutim, ne bi bilo lijepo da se tu isključe sportisti sa invaliditetom, a u ovom slučaju radi o našem sportskom kolektivu. S toga ovim putem pitamo nadležne da li imamo pravo na ova novčana sredstva, a mi se iskreno nadamo da imamo, kao i da neće biti diskriminacije, jer to ne bi bila dobra poruka. Do sada smo imali dobru saradnju sa ministrom Sonjom Davidović kao i sa pomoćnikom Mariom Đuranom - stoji u saopštenju Marinka Umičevića, predsjednika Košarkaškog kluba invalida “Vrbas”.

Marinko Umičević je još dodao kako uskoro očekuje poziv da igrači višestrukih šampiona BiH i NLB lige učestvuju u “Evroligi 2”.