XS
SM
MD
LG

Aleksandar Petaković ostao bez šanse za sticanje UEFA PRO licence

Aleksandar Petaković bivši trener Sloge iz Požege - foto: youtube.com/TV Požega

Dosta se diglo prašine oko konkursa za prijem kandidata na kurs za trenersku UEFA PRO licencu. Mada je seminar uveliko počeo i dalje se pod velom tajnosti drže imena polaznika. Kandidati koji nisu prošli prst upiru u Školu za trenere FSS-a, koji su na volšeban način, bez ikakvog kriterijuma odabrali kandidate, tako da se do danas ne zna ko je sve primljen na školovanje za najviše trenersko zvanje.

Jedan od zainteresovanih kandidata koji nije prošao, Aleksandar Petaković, teško je palo mešetarenje i na osnovu dosadašnjeg rada i rezultata smatra da je zaslužio da se nađe na seminaru za dobijanje reprezentativnog zvanja.

- Odbijen sam a da me niko nije obavestio. Voleo bih da vidim koji su kriterijumi koje kandidat treba da ispunjava. lma primer da je perspektivan kolega radio par meseci sa mlađim kategorijama, a da se nije ogledao u vođenju seniorskih timova i pohađa srminar za trenersku UEFA PRO licencu, (na osnovu čega?) pita se Petaković i nastavlja: - Po meni trener treba da se ogleda u vođenju srpskoligaških ekipa.

Da podsetim, da sam sa četiri kluba osvajao naslov prvaka. Reč je o Budućnosti iz Arilja, Drini iz Ljubovije, Slogi iz Petrovca na Mlavi i Slogi iz Požege. Uveren sam da su se polaznici upisivali preko reda, radile su jake veze i sl... Ovo je primer samovolje grupe ljudi u FSS i trenerske škole, odnosno zloupitrebe Centra za edukaciju pri savezu. Meni je to strano i nosim se mišlju da vratim postojeću "A" licencu. Ja od trenerskog posla ne živim, nije mi prioritet, ali sam povređen kao stručnjak i trener koji se dokazao u dosadašnjem radu - rezignirano je zakljućio Petaković.

Napomenućemo da cena kursa za sticanje UEFA PRO licence košta 750.000 dinara, a za trenere sa nacionalnim FSS PRO sertifikatom, cena kursa UEFA PRO licence iznosi 450.000 dinara. 

Foto: FSS//Fudbal-broj-12/2