XS
SM
MD
LG

RFK Grafičar cilja 20-22 boda na kraju polusezone

Boško Đurovski - foto: facebook.com/FKGRAFICAR1922

Mladost i neiskustvo RFK Grafičara prolaze kroz brojna iskušenja. Sudeći prema rezultatima činjenica je da dobre igre nisu bodovno nagrađene. To povlači za sobom manjak samopouzdanja, psihološke poteškoće i sl. Sa tim se slaže trener Boško Đurovski i iznosi poznate činjenice.

- Primamo naivne golove, nemamo odgovore u fazi odbrane. Igramo protiv starijih i namazanih ekipa. Problem je da stanemo na loptu, u nisku zonu, i to nam fali - navodi Đurovski, i svodi računice: - Nalazimo se u nezavidnoj poziciji, ali imamo dve utakmice manje. Ako bi sakupili 20-22 boda, odnosno do kraja polusezone još deset bodova, bilo bi znatno lakše.

Sutra će "ljubičasti" iza južne tribine stadiona "Rajko Mitić" dočekati u derbiju začelja Timok 1919. U najavi Đurovski apostrofira da Zaječarci imaju iskusan tim, igraju disciplinovano, najčešće u sistemu 4-5-1 i 4-3-3, bar su tako, kaže, igrali protiv Javor Matisa i ostalih.

- Promenili su trenera i pitanje je da li će se Tomas Vasov držati toga, ili će nešto menjati. Naš cilj se zna, idemo na pobedu i ka ostvarenju zacrtano cilja - navodi poznati stručnjak koji će biti lišen usluga povređenog Vidića (meniskos) i mladog Despotovskog.

Već u narednu sredu RFK Grafičar ponovo izlazi na teren u odloženim meću protiv Radničkog. Biće to četvrti meč mladog sastava za deset dana.