XS
SM
MD
LG

Slavija izdala saopštenje nakon što su se strasti smirile: Nećemo podržati sramno ponašanje pojedinaca

Foto/ Zoran Kuljanin

Košarkaški klub Slavija iz Istočnog Sarajeva oglasio se saopštenjem četiri dana nakon utakmica Slavija - Sokolac koja je prekinuta 13 sekundi prije kraja jer su gosti napustili teren nezadovoljni sudijskim odlukama.

Kako kažu u saopštenju, čekali su u Slaviji da se strasti smire, nisu željeli da se oglašavaju povodom ove utakmice. U saopštenju ističu da oni nisu ti koji će suditi o nekome, ali isto tako neće podržati sramno ponašanje pojedinaca, kao i blaćenje njihovog imena da ih neko negdje gura.

Saopštenje Sokolova prenosimo u cijelosti.

- Poštovani, obraćamo se javnosti 4. dana posle naše utakmice 4. kola Prve muške lige Republike Srpske,koju smo odigrali nažalost ne do kraja sa KK Sokolac.Ovo saopštenje pišemo kada su se smirile strastisa ciljem da informišemo javnost o nemilim dogadjajima, a koji su se desili za vrijeme pomenute utakmice,kao da zaštitimo klub od daljih špekulacija koje se provlače od pojedinaca i po raznim društvenim mrežama.

Prije svega želimo da napomenemo da niko od igrača naše ekipe, ili stručnog štab, nije ni u jednom trenutku bilo šta loše učinio ili poželio gostujućoj ekipi, sudijama, delegatu. Takodje želimo da istaknemo i da posle utakmice nismo se oglašavali niti bilo šta loše rekli, napisali o gostujućoj ekipi, ili službenim licima saveza.

Ono što prema našem mišljenju nije korektno jeste činjenica da je KK Sokolac na svojoj zvaničnoj stranici u jednom nekorektnom i netačnom kontekstu pominjao naš klub. Mi nismo ekipa koja tuče druge, mi nismo ekipa koju neko gura u Premier ligu i namješta sudjenje kako smo optuženi od pojedinaca. Mi smo ekipa koja je provela 10 godina radeći u omladinskim kategorijama da bi stvorila ovaj tim koji se hrabro bori za sam vrh tabele.

U našem sastavu imamo 9 domaćih igrača koji su prošli sve omladinske kategorije našeg kluba i to smo nadogradili sa 2 - 3 pojačanja . Nije nam poklonjeno ništa, mi smo to svojim radom i zalaganjem stvorili.

Takodje moramo da istaknemo da ponašanje pojedinih gostujućih igrača i članova uprave apsolutno nisu nikad ranije vidjena na košarkaškim terenima a koji se ponavlju od tih istih i mislimo da su za svaku osudu. Učinjeno je nešto što Prvu ligu Republike Srpske i košarku u Republici Srpskoj srozava na najniže grane. Mi nismo ti koji će da sude sudijama, to prepuštamo organima saveza. Takodje mi nismo ti koji želimo da se gase klubovi. Ali mi smo klub koji neće podržati sramno ponašanje pojedinaca gostujuće ekipe. Nismo tim koji će da podrži vredjanje našeg trenera koji se može viditi na snimku,kao i optužbe na člana UO KSRS,kojeg optužuju da je namjestio suđenje. U svim ovim nemilim scenama mirno smo sjedili i posmatrali dešavanja.

Takodje, vidjeli smo da je jedan predmet uletio sa tribine i mi iz kluba osudjujemo to ponašanje. Želimo da istaknemo da je i publika bila izrevoltirana ponašanjem gostujuće ekipe i reagovala po našem mišljenju kako nije trebala.

Ova utakmica neće riješiti pobednika prvenstva, do kraja imamo još 18 utakmica i svi mogu da postanu šampioni. Gostima želimo svu sreću u nastavku takmičenja i nadamo se da će košarka pobjediti, a od saveza očekujemo da ubuduće svako ovakvo ponovljeno ponašanje bilo koga najoštrije kazni, stoji u saopštenju Sokolova.

 


22 .kolo Prva liga RS
Slavija 1996 64 : 68 Budućnost BN
Kozara 76 : 74 Akademija Borac BL
Varda HE 86 : 66 Sokolac
Student Igokea 73 : 65 Sutjeska
Rogatica 64 : 59 Sloboda 73
Drina Princip 80 : 62 Prijedor Spartak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Budućnost BN 22 19 3 41
2 Slavija 1996 22 16 6 38
3 Rogatica 22 16 6 38
4 Drina Princip 22 15 7 37
5 Prijedor Spartak 22 15 7 37
6 Student Igokea 22 12 10 34
7 Sutjeska 22 10 12 32
8 Sokolac (-1) 22 9 13 30
9 Varda HE 22 7 15 29
10 Akademija Borac BL 22 7 15 29
11 Sloboda 73 22 5 17 27
12 Kozara 22 1 21 23