XS
SM
MD
LG

Mladen Novaković: Ovo je veliki sportski događaj za Brčko, idemo da odigramo dobru utakmicu

Mladen Novaković, trener Omladinca iz Potočara

Fudbaleri Omladinca iz Potočara u utorak igraju jednu od najvažniji utakmica u istoriji ovog fudbalskog kluba. Pripala im je čast da na domaćem terenu u okviru četvrtfinala Kupa Republike Srpske "Dr. Milan Jelić" ugoste aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, ekipu Borca iz Banja Luke, koji je u osmini finala savladao Alfu Modriču rezultatom 0:3.

Omladinac je do četvrtfinala stigao pobjedom nad OFK Janjom 0:1 i ekipom Borca iz Kozarske Dubice rezultatom 1:0. Član Regionalne lige Republike Srpske grupa "istok" više nije tim koji tek na papiru ima visoke ambicije. Sigurno da će i protivnici sada ovaj klub doživljavati sa mnogo više opreza. Takođe, sjajna atmosfera u svlačionici veliki je plus za ovaj tim.

Izabranici Mladena Novakovića ove sezone imaju samo jedan poraz i to u prvenstvu od Podrinja iz Tršića, dok Borac u Brčko dolazi sa samo jednom pobjedom u posljednjih pe utakmica u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

- Dolazi nam u goste prvak države i učesnik u Ligi šampiona. To je za naš grad, za naš klub i za mjesnu zajednicu veliki sportski događaj i mi se tome radujemo. Što se tiče takmičarakog dijela normalno da je Borac favorit. Gledao sam Borac nekoliko puta, a gledao sam i njihovu utakmicu protiv Modriče tako da poznajem ekipu i dosta je kvalitetna. Mi jedva čekamo da igramo i kompletni smo. Mi ćemo gledati da odigramo utakmicu u našim gornjim granicama. Razlika u kvalitetu i rangu takmičenja je ogromna. Nismo opterećeni prolaskom dalje, ali u fudbalu i Kup takmičenjima je sve moguce, tako da ćemo gledati da odigramo jednu dobru i kvalitetnu utakmicu, izjavio je Mladen Novaković, trener Omladinca.

Meč počinje u 13:30 časova, a glavni sudija ove utakmice je Darko Vukojević iz Doboja, a njegovi pomoćnici su: Davor Maksimović i Dejan Lazić takođe iz Doboja. Četvrti sudija je Vojislav Vuković iz Brčkog, a delegat Siniša Đurić iz Petrova. Posmatrač suđenja je Dragan Bojanić iz Bijeljine.