XS
SM
MD
LG

Borac spreman za finale

Odbojkaši Borca bilježe sjajne nastupe u Premijer ligi BiH, a sada je vrijeme za finale Kupa Republike Srpske!

Crveno-plavi će sutra u dvorani Borik, od 20 časova, odmjeriti snage sa brčanskom Mladosti, dok se tri časa ranije, takođe u banjalučko-brčanskom finalu, sastaju odbojkašice BL Voleja i Bimal Jedinstva.

– Organizujemo nešto što je do sada neviđeno za Banjaluku, što je veliki uspjeh za Banjaluku. Ovo su trenutno četiri najbolje ekipe u Republici Srpskoj, a mogu slobodno da kažem i u BiH. Svakako su Mladost i Jedinstvo veliki favoriti u ovim finalima, ali sam siguran da će i naši momci i djevojke dati maksimum i potruditi se da trofeji ostanu u Banjaluci. Mislim da će ovo biti jedna odlična predstava i da, uz podršku navijača, možemo da napravimo rezultat i ovom prilikom pozivam sve ljubitelje odbojke da dođu u subotu i da nas podrže, te nam pomognu da ostvarimo što bolji rezultat – rekao je predsjednik Borca Aleksandar Dakić na konferenciji za novinare održanoj u dvorani Borik.

Trener Mišo Marjanović gaji velika očekivanja pred sutrašnji dvoboj.

– Ove sezone smo se pojačali na poziciji tehničara, sa tim ste već upoznati (vratio se Nikola Radonić, op.a.), i to nam daje već i rezultat. Što se tiče rada na treningu, momci to ozbiljnije shvataju, dobro radimo, pripremamo se za svaki meč posebno i ja sam od onih koji idu iz utakmice u utakmicu. Pred Sarajevo momci su već razmišljali o Mladosti. To sam pokušao da ”sasiječem”, da se koncentrišemo na Sarajevo, što se pokazalo kao dobro. Imamo dva dana da se spremimo za Mladost, koja je igrala ove nedjelje evropsku utakmicu u Poljskoj, i mislim da će biti malo umorni za ovo finale. Sad imamo stvarno dobru šansu i ako se uđe u utakmicu kao što smo do sada, mislim da možemo da napravimo iznenađenje. Momci to stvarno zaslužuju svojim radom i mislim da to nije nemoguće. Imamo svoje šanse, spremaćemo se i vjerujem da možemo da iznenadimo u finalu – kategoričan je Marjanović.

(borac-sport, foto: MONDO)