XS
SM
MD
LG

Pregled NBA lige: Denver i Dalas ne mogu bez Jokića i Dončića, Finiks nezaustavljiv

Foto: Denver Stuffs

Tokom vikenda vidjeli smo dosta dobre košarke u NBA ligi. S obzirom da je danas ponedeljak, vrijeme je za novi NBA pregled.

-Čikago je prvi na Istoku sa 12-5. Tokom vikenda savladali su Denver i Nju jork. Denver su savladali u gostima a Nagetsi su bili bez Jokića. Ključ je bio u lošoj odbrani Denvera kada je u pitanju pik i sjajnoj igri Lavina. Nikse su prelomili u neizvjesnoj završnici. Do tada je vukao DeRozan a u završnici je Lavin bio sjajan. Na istom učinku je i Bruklin a oni su bez Durenta i uz dosta muke savladali Orlando u neizvjesnoj završnici.

-Vašington je na omjeru 11-5. Oni su tokom vikenda nadigrali Majami. Gubili su 94-84 a onda su napravili preokret sličan onom protiv Klivlenda. Sve je krenulo od Poupove trojke pod faulom a onda je Dinvidi ušao u seriju da bi Kuzma pogodio bacanja u završnici. Batler je imao šut za produžetak ali je promašio. Majami je na 11+6 i oni su samo igrali pomenuti meč sa Vizardsima.

-Šarlot je na 10-8. Hornetsi su savladali Indijanu. Tu su većim dijelom meča imali sigurnu prednost ali svojim greškama u završnici zamalo su upropastili sve. Onda su izgubili od Atlante a ključ su bile dvije trojke Hertera i Rediša u završnici. Klivlend je na 9-8 i nije igrao ni jedan meč. Vraćaju im se Markanen i Alen, uskoro i Stivens i Osman ali je Sekston otišao na operaciju i završio je sezonu. Niksi su na istom omjeru. Dobili su uz dosta muke Hjuston a onda su izgubili pomenuti meč od Čikaga.

-Boston je na 9-8 takođe. Oni su dobili Lejkerse i to ubjedljivo zahvaljujući sjajnoj 4/4 a onda su rutinski savladali Oklahomu. Baksi su na istom omjeru nakon što su savladali Oklahomu i Orlando. Nije bilo neke drame mada su dozvolili da im se Oklahoma vrati. Fila je još jedna od ekipa sa 9-8 omjerom a tokom vikenda su izgubili u Portlandu. Portland je napravio preokret u 3/4, Fila pokušala da se vrati u 4/4 ali se Portland nije dao.

-Atlanta je u dobrom ritmu i sad su na 8-9 a tokom vikenda su igrali samo sa Šarlotom. Toronto je dobio ubjedljivo Kingse pa je rutinski izgubio kod Golden Stejta i sad su na 8-10. Indijana nikako da uhvati željeni ritam. Dobili su Pelikanse i izgubili od Šarlota te su na 7-11. Orlando i Detroit imaju neke zanimljive mlade igrače ali nisu vrijedni pomena kao ekipe koje bi mogle ući u borbu za plej in.

-Golden Stejt predvodi Zapad i ligu sa 13-2. Prvo su bez Karija i uz dosta muke dobili Detroit a onda su rutinski dobili Toronto. Finiks je nastavio svoju seriju. Sa 12 vezanih pobjeda su na 13-3. Prvo su dobili Dalas bez Dončića. Tu su povukli Pol i Buker u 4/4 a dobrih poteza imao je i Megi. Potom su bez problema savladali Denver za koji nije igrao Jokić.

-Juta je tokom vikenda igrala jedan meč i bez problema je dobila Sakramento. Klipersi su na 10-7. Oni su imali poraz i pobjedu. Nakon katastrofalnog drugog poluvremena gdje su dali 26 poena, izgubili su kod Pelikansa. Potom su savladali Dalas. Tu su u završniciPol Džordž i Redži Džekson bili maestralni u završnici.

-Dalas je na 9-7. Bez Dončića su vezali poraze. Prvo su izgubili od Sansa a onda i Klipersa gdje su šutirali 6/30 trojke. Denver je izgubio dva meča. Prvo od Čikaga gdje su loše branili pik prije svega a protiv Sansa su se raspali. Oba meča igrali su bez Jokića i vidljivo je da bez njega ne mogu. Loša vijest za njih je da je za Portera oguće završena sezona.

-Portland možda ne briljira. Međutim, oni su sedmi na Zapadu sa 9-8 što je uzimajući sve u obzir dobar omjer. Tokom vikenda savladali su Filadelfiju. Lejkersi su na 9-9. Prvo su deklasirani u klasiku protiv Bostona a onda su dobili Detroit. Gubili su 17 razlike ali su preokrenuli radi Dejvisa i Vestbruka. Meč je obilježio i sukob Stjuarta i Lebrona nakon kojeg su obojica isključeni.

-Memfis je na 8-8 nakon debakla koji su doživjeli na gostovanju u Minesoti. Minesota je sa tom pobjedom došča do 7-9 i sada je deseta. Ispod su Oklahoma i Sakramento sa po šest pobjeda a samo ddno drže Pelikansi i Hjuston. Ono što valja napomenuti, Luk Volton je konačno dobio otkaz u Sakramentu i vidjeće se ko će ga zamijeniti. Alvin Džentri je najbliži da dobije taj posao.