XS
SM
MD
LG

Suzana Vujošević: Dosta toga se promjenilo u ženskom fudbalu u odnosu na ona vremena kada sam ja igrala

Suzana Vujošević dok je igrala za Crnu Goru sa kapitenskom trakom oko ruke

Da ženski fudbal na našim prostorima svake godine doživljava sve veći napredak pokazuju takmičenja u ligama. Osim što se godinama dešava da vidimo potencijalna dva kandidata za trofej, dokazuje se da pravi ekspanziju fudbala za žene u svakom pogled

Suzana Vujošević je bivša reprezentativka Crne Gore i jedna od najboljih fudbalerki iz te zemlje koja je nastupala u Ligi šampiona za žene. Rođena je 6. avgusta 1990. godine. Svoju fudbalsku karijeru je započela u Mašincu iz Niša, a još je nosila dres Vlazniju iz Albanije, gdje je igrala dvije sezone.

Zatim se preselila u ekipu Obilića iz Herceg Novog, a njen posljednji angažman bio je u Bosni i Hercegovini, gdje je igrala za ekipu Iskru iz Bugojna, člana Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine.

Karijeru je završila 2018. godine, nakon čega je jedno vrijeme bila trener u školi fudbala, u svom rodnom gradu. Danas je srećno udata i ima dvoje djece, te živi u Kolašinu (Crna Gora).

- Mogu reći da je ženski fudbal generalno napredovao, ali uvijek može to itekako bolje. Što se tiče Balkana, dosta toga se promjenilo u odnosu na ona vremena kada sam ja igrala fudbal i to dosta, tako da mi je drago što je to tako i drago mi je da je u ekspanziji. Smatram da treba svaki klub imati školu fudbala da se tu ulaže, pa da iz škole fudbala, gdje se uče najosnovnije stvari izgradi jedna dobra i kvalitetna igračica. Lako je danas uzeti igračicu na gotovo, jer za mene ko ne prođe školu fudbala toj istoj igračici će uvijek faliti nešto. Novac treba ulagati baš u te škole fudbala jer tu sve i počinje. Vidim da dosta klubova ima što mi je drago, jer što više kandidata za trofej ima u svim ligama na našim prostorima, time postaje i liga i prvenstvo zanimljivo. Balkanska liga je dobra stvar, a ukoliko bi do tog projekta došlo, kako se i pričalo, kroz to takmičenje mnoge bi se stvari mogle i vidjetli. Ovim putem bi preporučila svim djevojčicama da igraju fudbal i da nemaju predrasuda, jer fudbal je za sve, pa i za djevojčice, rekla je Suzana Vujošević, majka dva sina.

Prisjetila se svojih lijepih vremena


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6