XS
SM
MD
LG

Pregled NBA lige: Netsi, Voriorsi i Sansi gaze, ne prestaju Denverove muke

Foto: Denver Stuffs

Petak veče je vrijeme za novi NBA pregled. S obzirom da radi Dana Zahvalnosti sinoć nije bilo mečeva, u ovom pregledu donosimo ono što se dešavalo od ponedeljka do srijede.

-Bruklin je prvi na Istoku sa 14-5. Netsi su prvo dobili Klivlend nakon preokreta. Prvo poluvrijeme odigrali su loše ali su u nastavku podigli nivo agresivnosti a ruku na srce i sudije su im pomogle sa par odluka. Potom je ekipa Stiva Neša rutinski savladala Boston u gostima. 

-Čikago i Majami su na 12-7. Bulsi su prvo savladali ekipu Nju Jorka u meču gdje je DeRozan vodio ekipu a Lavin pogađao kad je trebalo. Potom su izgubili ubjedljivo od Indijane. U poslednjem meču savladao ih je Hjuston. Iako su sa minusom ušli u 4/4, pokušali su doći do preokreta ali je Gerison Metjuz vodio Roketse do pobjede. Majami je savladao Detroit preokretom u poslednjem periodu. U tom meču briljirao je Hiro. Potom su izgubili od Minesote u meču gdje su se raspali nakon šestog faula Laurija na šest minuta do kraja.

-Šarlot je na 12-8. Prvo su savladali Vašington. U tom meču su imali i +15 u poslednjem periodu ali su dozvolili Vizardsima da priđu na -4. Ipak, Hornetsi su priveli meč kraju. potom su rutinski savladali Orlando. Pored poraza od Hornetsa, Vašington je ubjedljivo izgubio kod Pelikansa i sad je na 11-7 omjeru.

-Baksi se definitivno bue i sad su na 11-8. Tokom sedmice rutinski su savladali Orlando i Detroit. Niksi su na 10-8. Prvo su izgubili od Čikaga. Imali su svoje šanse ali su promašili neke bitne trojke. Potom su savladali Lejkerse. Imali su +25, prokockali to ali su Topin polaganjima i Kvikli trojkama ipak donijeli svom timu pobjedu. Filadelfija je na 10-9. Dobili su Kingse pa izgubili od Voriorsa nakon katastrofalne 4/4. I dalje igraju bez Embida koji se još nije vratio na teren.

-Atlanta je vezala šest pobjeda i sada je na 10-9. Tokom sedmice dobili su Oklahomu i Sparse. Na istom omjeru je i Boston nakon pobjede nad Hjustonom i poraza od Netsa. Klivlend je odigrao sjajno i protiv Netsa i Sansa ali je oba meča izgubio. I u oba meča protivnike su u solidnoj mjeri pogurale sudije. Ono što je dobro za Klivlend što i sa dosta problema sa izostancima, pružaju sjajan otpor i igraju odličnu košarku. Vratili su se Alen, Osman i Markanen a sutra protiv Orlanda se vraća i Mobli. 

-Toronto je na 9-10. Prvo ih je savladao Golden Stejt a onda su savladali Memfis. Tu su Raptorsi napravili veliki preokret u drugom poluvremenu a posebno je bila sjajna poslednja četvrtina i serija 15-2 u njoj. VanVlit ih je vodio do pobjede a odlično je u ključnim momentima Morenta čuvao Barns. Indijana je deklasirala Čikago a onda izgubila od Lejkersa u produžetku, u meču gdje je LeBron bio maestralan.

-Golden Stejt je i dalje prvi na Zapadu sa 16-2. Dobili su rutinski Toronto a Filadelfiju su ''sredili'' sjajnom 4/4. Čak i kada Kari ne odigra kako zna, uvijek iskoči neko. Tako je Toskano iskočio protiv File a uvijek dobar doprinos daju i Bjelica i Geri Pejton Drugi. Sansi su na 15-3 i na 14 su uzastopnih pobjeda. Iako su uporno davali šansu Sparsima, ipak su nekako priveli meč kraju. Potom su savladali Klivlend u pomenutom meču gdje je Buker bio maestralan.

-Juta je na 12-7. Iako su vodili 118-112 protiv Memfisa nakon dvije vezane rojke Bojana Bogdanovića, dozvolili su Memfisu da trojkom Džeksona slavi sa 119-118. Potom su savladali Oklahomu. Dalas je na 10-7. Vratio se Dončić i odmah su savladali Kliperse. Doduše, tu su baš komplikovali meč. Vodili su deset razlike na 90ak sekundi do kraja i dozvolili su rivalu da izbori produžetak. U produžetku su ipak dobili meč. Klipersi su na 10-8 a igrali su samo meč sa Dalasom.

-Portland je na 10-9. Prvo su rutinski savladali oslabljeni Denver a potom su izgubili od Kingsa u meču gdje su Mičel i Begli bili sjajni u 4/4 a Hild je bacanjima završio posao. Memfis je na 99. Prvo su savladali Jutu u pomenutom meču a onda su odigrali loše drugo poluvrijeme i izgubili protiv Toronta. Na istom omjeru je i ekipa Minesote koja ima četiri uzastopne pobjede. Tokom sedmice savladali su Pelikanse a onda i Majami radi prije svega sjajnog šuta i napadačke igre.

-Lejkersi su na 10-10. Prvi su bez suspendovanog LeBrona izgubili kod Niksa. Iako su se vratili iz -25 nisu mogli do pobjede jer u završnici nisu mogli pogoditi ništa. Potom su u produžetku savladali Indijanu uz sjajnu igru LeBrona koji je sa osam poena u produžetku a 39 ukupno, vodio tim do pobjede.

-Denver je na 9-9. I dalje nema Jokića a Porter je i definitivno završio sezonu. Uz to, Dožir je pokidao ligamente pa je i on sezonu završio. Što se rezultata tiče, izgubili su od Sansa i Portlanda. Prvi ispod crte za plej in je Sakramento. Oni su na 7-12 nakon poraza od Filadelfije i pobjede nad ekipom Portlanda. Vidjećemo na duže staze kako će izgledati sa Džentrijem koji je zamijenio Voltona.