XS
SM
MD
LG

Pregled NBA lige: Sansi gaze i dalje, pao rekord, Denveru ne pomaže ni Jokić

Foto: Denver Stuffs

Tokom proteklih par dana, vidjeli smo dosta toga zanimljivog u NBA ligi. Jokić se vratio na teren, Sansi i dalje gaze a pao je i jedan rekord.

-Bruklin je prvi na Istoku sa 15-6 omjerom. Tokom sedmice igrali su samo protiv Niksa. Bio je to fantastičan meč koji je riješio Džejms Džonson sa pogođenim slobodnim bacanjima. Čikago je na 15-8. Prvo su rutinski savladali Šarlot uz 30 poena Vučevića i 6/6 za tri. Potom su igrali sa Niksima. Odigrali su sjajno prvo poluvrijeme, dozvolili Niksima da se vrate. Međutim, u 4/4 na smjenu su pogađali Vučević, Lavin i DeRozan pa je Čiago ipak slavio.

-Vašington je na 14-8 i oni su nastavili sa promjenjivom formom. U poslednjih deset mečeva omjer im je 5-5. Takvi su bili i ove sedmice. Prvo su rutinski izgubili kod Sparsa a onda su dobili Minesotu jako dobrom igrom u 4/4. Baksi su na 14-9. U sjajnom meču i neizvjesnoj završnici, savladali su Šarlot poenima Janisa a potom su bez Janisa izgubili kod Toronta. Od sredine 2/4 Toronto je preuzeo vodstvo i čuvao ga do kraja. Imali su dvocifrenu prednost, Baksi par puta prilazili na -2 ali je Toronto uvijek imao spreman odgovor.

-Majami je na 13-9. U dugo očekivanom meču, izgubili su od Denvera. Jokić se vratio u tom meču ali ''hrabri'' Moris i Batler nisu igrali taj meč dok je i Hiro propustio taj meč. Denver je lagano dobio uz odličnu Nikolinu partiju kao i odličan šut za tri. Potom je Majami igrao protiv Klivlenda i doživio prvi poraz kući od Kavsa nakon 11 godina. Igrali su bez Batlera i Adebaja a Klivlend ih je pregazio. Klivlend je inače na 12-10. Od povratka Moblija, vezali su tri pobjede. Tokom sedmice, pored pomenute pobjede na Floridi, deklasirali su i Dalas u gostima.

-Na 12-10 omjeru su i Atlanta i Boston. Atlanta je igrala samo meč sa Indijanom i upisala je pobjedu nakon velike borbe. Iako su vodili tokom cijele 4/4, izgubljena lopta Janga ih je mogla koštati ali je Herter izblokirao Duartea a Jang je bacanjima potvrdio pobjedu. Boston je igrao sa Filadelfijom i upisao pobjedu u neizvjesnoj završnici. Kada je bilo najpotrebnije, Šruder je pogađao. Međutim, odličan meč odigrao je Tejtum dok je Horfrod spakovao u džep Džoela Embida.

-Šarlot je na 13-11 i vezali su tri poraza. Izgubili su od Čikaga gdje nisu ni bili blizu. Trojkom LaMela Bola došli su do 125-125 protiv Baksa u završnici ali je Janis poenima donio pobjedu Milvokiju. Niksi su na 11-11. Prvo su u neizvjesnoj završnici izgubili od Bruklina gdje im je presudio Džonson. Protiv Čikaga su se vratili iz -20 sjajnom 3/4 ali su Bulsi u 4/4 bili neumoljivi, pogodili mnogo teških šuteva i došli do pobjede. Na istom omjeru je i Filadelfija koja je tijesno dobila Orlando a onda izgubila kod Bostona.

-Torotno je na 10-13. Onis u prvo poraženi od Memfisa gdje su Džekson, Bejn i Bruks odbijali nalete Raptorsa u 4/4. Potom su savladali Milvoki bez Janisa u meču gdje su dobar dio susreta kontrolisali rezultat. Indijana je doživjela poreza u neizvjesnim završnicama. Prvo ih je savladala Minesota zahvaljujući Bizliju i Raselu koji su pogađali kad je trebalo a onda ih je savladala i Atlanta u meču koji su pogli dobiti da je Duarte bio oprezniji.

-Na Zapadu imamo novog lidera. To je ekipa Finiksa koja je na omjeru 19-3 i sada ima 18 vezanih pobjeda. Prvo su u direktnom duelu sa dotadašnjim liderom, savladali Golden Stejt. Igrali su dobru odbranu na Kariju, pogotovo Bridžis, ali je i Kari odigrao loš meč. Sa druge strane, Pol je dirigovao napadom, Krauder i Šemet pogađali bitne šuteve a Ejton je izdominirao u reketu. Odbrana Sansa bila je sjajna pogotovo u 4/4 gdje su preuzimali sve osim Pejtona kojeg su puštali da šutira jer je jako loš trojkaš. Ono što vrijedi napomenuti, Sansi su već nekoliko mečeva dobili tako što su lomili rivala u poslednjih par minuta. Energetski su prespremni i kao da samo čekaju protivnikov energetski pad da ga dokrajče a to se desilo i u ovom susretu. Nakon ovog meča, savladali su Detroit rutinski. Golden Stejt je imao samo meč sa Sansima pa je na 18-3 omjeru a ova dva tima igraju i u noći sa petka na subotu.

-Juta je na 14-7 nakon što su rutinski savladali Portland. Dalas je na 11-9. Prvo su izgubili ubjedljivo od Klivlenda i pored odlične Dončićeve partije i 7/11 za tri poena a onda su ubjedljivo slavili kod Pelikansa. Memfis je na 12-10. Ekipa Tejlora Dženkinsa ostala je bez Morenta na 20ak dana. Međutim, vezali su dvije pobjede. Prvo su savladali Toronto u gostima, uz sjajne partije Džeksona, Bejna i Bruksa. A onda se desio nevjerovatan meč. Memfis je ponizio Oklahomu sa 152-79. Dobili su ih 73 razlike što je najubjedljivija pobjeda jende ekipe u istoriji lige.

-Lejkersi su bez LeBrona savladali Sakramento u vjeovatno i najboljoj partiji ove sezone pa su na 12-11. Klipersi su na 11-11. Oni su izgubili četiri od poslednjih pet mečeva. Tokom sedmice, nadigrali su ih Pelikansi i Sakramento koji ih često pobjeđuje poslednjih sezona pogotovo u Los Anđelesu. Isti omjer ima i Minesota. Oni su u nezivjesnoj završnici savladali Indijanu a onda ih je savladao Vašington.

-Djelovalo je u jednom momentu da Portland hvata dobar ritam. Međutim, na poslednjih pet mečeva, dobili su samo Detroit tokom sedmice. Potom su izgubili od ekipe San Antonija i to izuzetno ubjedljivo. Denveru se vratio Jokić. Zahvaljujući njemu i šutu za tri, dobili su Majami. Međutim, onda šok. Iako su do same završnice vodili cijelo vrijeme, Orlando predvođen Kol Entonijem i Francom Vagnerom napravio je preokret i slavio je. Barton je imao nekoliko katastrofalnih odluka u napadu dok su igrači Medžika dosta poena u završnici dali preko Jokića. 

-Sakramento djeluje nekako bolje sa Džentrijem. Jesu dobili 3/5 mečeva otkako je tu ali nekako su kompaktniji. Izgubili su od Lejkersa a dobili su Kliperse pa su sa 9-14 prvi ispod plej in zone. San Antonio se budi i vezali su tri pobjede ali ih čekao pakao u naredna dva meča jer igraju sa Voriorsima i Sansima. Oklahoma je u nizu od osam poraza dok je Hjuston u seriji od četiri vezane pobjede.