XS
SM
MD
LG

EL: Zvezda sjajna u Rusiji, Barsa se ''osvetila''

Foto: Euroleague

U 13. kolu Evrolige, bilo je veoma interesantno. Viđena je drama u reprizi prošlosezonskog finala a Zvezda je došla do gostujuće pobjede.

-Ekipa Dejana Radonjića savladala je Zenit u gostima poprilično rutinski. Iako je Radonjić loše pripremio meč sa Uniksom prošle sedmice, ovaj je spremio gotovo pa perfektno. Odbrana fenomenalna cijelo vrijeme, Zvezda se fizički nametnula a bilo je dosta napada sa sjajnim protokom lopte uz saradnju iz kratkog otvaranja. Zenit je generalno pokazao mnogo manje nego što njihov omjer govori ali to ne može umanjiti pobjedu Zvezde, pogotovo jer je Zvezda igrala bez Ivanovića.

-U reprizi prošlosezonsog finala, Barselona je nakon produžetka savladala Efes. Efes je odigrao sjajno završnicu prvog i početak drugog perioda. Od tada pa do 4/4 su konstantno vodili. Tada kreće serija trojki a sve je krenulo od bivšeg igrača Efesa, Sertača Šanlija. Barsa je došla do preokreta ali su Micić trojkom i Larkin bacanjima donijeli izjednačenje. Mirotić je promašio šut za pobjedu pa je meč išao u produžetak. Iako je Barsa imala +7, Efes je prišao na poen zaostatka. Na 2,4 sekunde do kraja, Šanli je imao dva bacanja na +1 za Barsu. Odradio ih je kao Jagodić-Kuridža protiv Letonije te je Simon iz teške pozicije pokušao donijeti pobjedu Efesu ali nije uspio. Ovaj meč je najbolje pokazao koliko je Efes izgubio odlaskom Šanlija. Šanli je prije svega sjajan u odbrani pik en rola a i napadački itekako može dati doprinos.

-Real je u Madridu dočekao Makabi i nastavio je sa pobjedama. Međutim, daleko od toga da je Real briljirao. Do 3/4 bio je egal a tada se Makabi odvaja. Vodili su sedam razlike i u 4/4 ali su se u završnici potpuno raspali. Real je pojačao odbranu a Ertel je u napadu bio nepogrešiv i na kraju je svojim poenima donio pobjedu Realu. Inače, u završnici je dao deset poena.

-Uniks i Olimpijakos su takođe igrali produžetak. Bio je to čudan meč jer se igralo u serijama i sa dosta preokreta. Imao je Olimpijakos 77-75 ali je Lorenzo Braun donio produžetak Uniksu. Olimpijakos je vodio cijelo vrijeme u produžetku. Pa iako je imao par loših odluka u produžetku, Vezenkov je svojom trojkom potvrdio pobjedu Olimpijakosa.

-Bajern je savladao Asvel uz odličnu partiju Vladimira Lučića. Asvel je bolje otvorio meč i kroz odbranu su stekli prednost ali je Bajern u drugom periodu napravio preokret. Iako je Bajern igrao bolje u nastavku, Asvel se držao do nekih pet minuta pred kraj. Tada je Bajern dodao gas a Asvel nije mogao da dođe do poena protiv sjajne odbrane tima iz Minhena.

-Fener je konačno upisao pobjedu. Nakon četiri vezana poraza, savladali su Monako kući. Iako je Fener u 3/4 imao dvocifrenu prednost, sa egalom se ušlo u poslednji period. A onda se desilo nešto što se Monaku dešava treći ili četvrti put u gostima. Igraju odlično do 4/4 i onda padnu. Fener je to itekako znao iskoristiti te je predvođen Gudurićem i Veselim upisao pobjedu.

-CSKA je poprilično lako dobio Panatinaikos. Žalgiris je ostvario treću pobjedu u poslednja četiri kola. Ekipa Jure Zdovca savladala je ekipu Baskonije nakon velike borbe. Alba je odigrala sjajan meč i produžila je krizu Armanija. Iako je na kraju bilo ''samo'' pet razlike, realno je Armani i super prošao kako je izgledao u većem dijelu susreta.