XS
SM
MD
LG

Anđela Frajtović: Prezadovoljni smo i znamo naše ciljeve

ŽFK Spartak Subotica

Kao i godinama unazad i ove polusezone ženski fudbalski klub Spartak iz Subotice, aktuleni prvak Srbije, imaće razloga da lijepo prespava zimski san. Golubice su jesenje prvakinje Super lige Srbije za žene sa stopostotnim učinkom od 11 mečeva i šest bodova više od drugoplasirane Crvene zvezde.

Izabranice Borisa Arsića nakon prvog dijela postigle su 94 gola, a odbrana je kapitulirala svega dva puta. Tijana Filipović je ujedno kako najbolji strijelac ekipe, tako i prvenstva, sa nevjerovatna 33 postignuta gola, čime je postavila i rekord kao prva djevojka kojom je to pošlo za rukom, a da nije kraj sezone.

Osim sezone u Srbiji, Spartak je bio aktivan i u Ligi šampiona, te ispao u susretu protiv Tventea sa 5:3 nakon produžetaka., iako je vodio do samog finiša sa 0:3 u jednom od najboljih i najluđih mečeva koji je ušao u istoriju kao jedna od najboljih koja je ikada odigrana u kvalifikacijama u ženskoj Ligi šampiona.

Do tada u istoriji evropskih kupova niti jedna ekipa nije se vratila nakon što je gubila do posljednjih deset minuta sa 0:3. Do sada je odigrano bezbroj takvih utakmica, no, Tvente je prvi koji je uspio tako nešto stići i proći u narednu fazu.

Anđela Frajtović, bila je sagovornica SportDC.neta i govorila je o prvoj polusezoni svog tima.

- Prezadovoljna sam svim postignutim u polusezoni iza nas kada je u pitanju prvenstvo i sigurno da možemo biti zadovoljni jer smo je završili sa stopostotnim učinkom. Samo je ostao taj žal za tom utakmicom protiv Tventea u kvalifikacijama za Ligu šampiona u Holandiji gdje smo mogli napraviti istorijski uspjeh, ali mi ćemo vrijedno raditi u narednom periodu, kao i do sada, kako bismo taj uspjeh i ostvarili već naredne sezone. Mislim da je to na neki način javna tajna i da svi znaju koliko su konstantni red, rad i disciplina imperativ za uspjeh koji ovaj klub već ima godinama, govori lijevi bek Spartaka. U nastavku sezone očekujem da se dobro spremimo i da nastavimo borbu za duplu krunu i vjerujem da će nastavak prvenstva biti još zanimljivi u Srbiji.

Reprezentativka Srbije osvrnula se i na protekli ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

- Kada je u pitanju kvalifikacije naše reprezentacije, svake kvalifikacije su zanimljive, pogotov sada ove za Svjetsko prvenstvo. Za sada smo zadovoljni rezultatima i pokušaćemo na sve moguće načine da se domognemo baraža, a sigurno da smo u veoma dobroj poziciji. U februaru nam već slijedi utakmica sa Turskom kod njih koja neće biti niti malo laka, ali vjerujem da možemo da je riješimo u svoju korist. Sve je otvoreno i nadamo se najboljem. 

Fudbalerka Spartaka postigla je devet u prvom dijelu sezone, a prokomentarisala je i kvalitet ženskog fudbala posljednjih nekoliko godina u Srbiji.

- Kvalitet ženskog fudbala u Srbiji se svake godine izdiže, veća je baza talentovanih mladih igračica i ženskih klubova, međutim smatram da bi uslovi u kom Super i Prva liga Srbije funkcionišu trebao biti na višem nivou što se tiče organizacije i medijske pokrivenosti. Zahvaljujući stranicama kao što su Ženski fudbal i Ženski fudbal Srbije koji i sama vodim u saradnji sa kolegom, ljudi mogu da vide rezultate i najbitnije novosti, ali pokrivenost i nadzor moraju u narednom periodu da se izdignu na jedan viši nivo, zaključila je Anđela Frajtović

Anđela Frajtović


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6